ANNONS

Innehåll från Turismo de Tenerife

Perfekta resmålet året runt – haka på trenden med aktiv semester

En varm och härlig semester med både roliga aktiviteter och avkoppling. Det kan du alltid få på Teneriffa. Den behagliga värmen gör att du kan njuta av ön året runt!

Sandstränder, klarblått vatten, berg och grönska finns att hitta på Teneriffa, Kanarieöarnas största ö. Här kan man vandra på vulkanen Teides snötäckta toppar under förmiddagen och ta ett dopp i Atlanten på eftermiddagen. Öns unika landskap definieras av den vulkaniska aktivitet som format landet under miljontals år. Tack vare den kännetecknas Teneriffa av olika mikroklimat som också bidragit till en rik biologisk mångfald. På Teneriffa skiner solen 300 dagar om året och medeltemperaturen ligger på 23 grader, ungefär som en fin sommardag i Sverige alltså.

Teneriffa omges av klarblått vatten.

Härliga aktiviteter

Det varma vädret och ombytliga landskap gör ön till en perfekt plats för den som vill ha en mer aktiv och äventyrlig semester.

Stand up paddle board och paddla kajak

Det fina med stand up paddle board, eller SUP som det förkortas, och att paddla kajak är att vem som helst kan göra det. På Teneriffa finns det många bra ställen att SUP:a och paddla längst östkusten och de sydöstliga delarna, eftersom det är lite lugnare där. Ställen som Caleta de Adeje i Adeje, Los Gigantes i Santiago de Teide, Radazul i El Rosario eller Las Galletas, El Palm-Mar och Los Cristianos som alla ligger i Arona är bra. De vulkaniska utbrott som skett på ön och erosion från vind och vatten har format fantastiska landskap med klippor, grottor och naturliga vikar. Om man har tur kan man även få syn på delfiner!

Upptäck spännande grottor och vackra vikar när du paddlar kajak.

Hajka

Ett annat bra sätt att se vad Teneriffas natur har att erbjuda är att snöra på sig skorna och hajka. Med öns 150 mils hajkingspår finns något som passar alla. Spåren går genom 43 naturskyddade områden, och varenda ett av dem erbjuder en unik upplevelse. Att hajka är sättet att nå Spaniens högsta punkt med sina 3718 meter på vulkanen Teide. Hajken är 600 meter lång och går från La Rambleta som ligger på 3550 meter över havet, dit man tar sig med linbanevagn. Spåret är bra, så utmaningen ligger i de branta backarna som kan nå lutningar på 60 procent. Av säkerhetsskäl och för att bevara området måste dock alla ha tillstånd för att hajka upp till Teides topp.

Hajka något av Teneriffas många spår och få upp pulsen.

Golfa

För golffantasten, eller nybörjaren för den delen, är Teneriffa ett paradis med sina vackra golfbanor. Totalt finns åtta banor och två pitch- och puttbanor spridda över norra och södra delarna av ön. Alla banor skiljer sig från varandra och har sina egna karaktäristiska drag. Det de har gemensamt är att de omges av Teneriffas fantastiska vyer. 

En golftur med vackra vyer.

Vackra byggnader och långa stränder

Förutom vacker natur har Teneriffa även fin arkitektur. I staden Garachico på nordöstra sidan av ön finns arkitekturarv från 1500- och 1600-talet som bevarats väl. Idag lockar kullerstensgatorna till att utforska stadens kärna, dess kyrkor och historiska byggnader. Garachico är också en stad som byggts upp ur askan. 1706 förstördes nästan hela staden när Trevejovulkanen fick ett utbrott. Det innebar att man fick chansen att bygga upp staden ännu vackrare än innan.

Utforska Garachico och allt vad staden har att erbjuda.

Knappa tre mil öster om Garachico ligger Puerto de la Cruz. Hit kommer fiskebåtar tidigt varje morgon med dagens fångst. Stadens till synes oändliga stränder är perfekta för långa promenader eller att tillbringa dagen på i en solstol med avkopplande läsning. När kvällen kommer kan man besöka någon av Puerto de la Cruz alla restauranger. Se till att inte missa Kanarieöarnas karakteristiska potatisar som serveras med den berömda mojosåsen.

Tillbringa dagen på en av Puerto de la Cruz stränder och gå sedan ut för en sen middag i äkta Spanien-anda.

En till stad på Teneriffa som är värd ett besök är La Laguna, som ligger på öns norra sida. Stadens arkitektur har gjort den till en av Unescos världsarvsstäder, och flera av Teneriffas viktigaste religiösa byggnader ligger i La Laguna. Bland annat den katolska katedralen, kallad Santa Iglesia Catedral de Nuestra Señora de los Remedios eller Santa Iglesia Catedral de San Cristóbal de La Laguna. En promenad i gamla stan visar på den ursprungliga stadskaraktären med geometriska gator och fasader i vackra färger och stenportiker.

Charmiga fasader och historiska byggnader i La Laguna.
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Turismo de Tenerife och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!