ANNONS

Innehåll från Vidal Sassoon

Från snäll till sval och tuff - så blev Annikas nya stil!

När det gäller färger så har Annika Laag prövat en hel del – ändå är hennes nya look en stor förändring. Tack vare vinsten i Vidal Sassoon Salonists tävling har Annika fått en tuffare och mörkare hårlook!

Polisen och småbarnsmamman Annika Laag från Göteborg beskriver sig själv som råttfärgad i grunden, men tack vare viss experimentlusta har hon både haft blonda slingor och röd page. De senaste tio åren har hon dock konstant låtit håret vara långt och mörkt.

- Min frisyr idag kan väl lättast beskrivas som tofs, kort och gott. Även om ambitionen finns att ha det utsläppt blir det oftast en tofs, och det kan gå allt från sex veckor till tre månader mellan frisörbesöken. Att vinna övernattning i Stockholm plus en ny vårlook med fokus på färg känns jättekul så klart men jag blev också lite förvånad. Jag är nervös men det ska bli roligt - jag är beredd på förändring, annars hade jag inte tävlat från första början.

Foto: Angelica Soderberg

Annika, som i sin tävlingsmotivering skrev att hon känner sig för snäll i sin nuvarande frisyr som inte riktigt speglar hennes personlighet har höga förväntningar på sin vinst: att stylingen och den nya färgen ska ge henne mer av en frisyr.

- Jag byter ofta klädstil och vill att min nya frisyr ska kunna varieras mer efter min look för dagen. Jag vill inte ha något extremt som grönt eller rött utan snarare en uppgradering - jag gillar mitt bruna hår.

Foto: Angelica Soderberg

Toppfrisören och Vidal Sassoonambassadören Thomas Edlund är den som står bakom Annikas färgförvandling och nya hårstil.

- Annika har ett väldigt tjockt hår som gärna blir fluffigt, nästan ulligt. Just nu är hennes hårfärg full av varma nyanser och har ett par centimeters utväxt plus ljusa slingor i underhåret. Jag tänker inte göra Annika särskilt mycket mörkare men hon kommer att få en jämnare färg som ska ge henne en svalare och tuffare look. Idag kan hon upplevas lite väl gullig med de varma tonerna i håret till sina rådjursögon, fräknar och fina hy. Därför har jag valt färgen Vidal Sassoon Salonist nummer 5.1 som är kallt neutral brun.

Foto: Angelica Soderberg
Foto: Angelica Soderberg

Thomas börjar med att applicera färgen och ger samtidigt Annika matnyttiga tips för att lyckas med hårfärgningen hemma (fler tips hittar du i Thomas tutorials här och här):

Följer du bara instruktionerna, gällande tider och applikationer så blir det bra. Boka upp en väninna som också färgar håret, då kan ni ha en trevlig kväll tillsammans och samtidigt hjälpa varandra om det känns svårt att fixa färgen själv.

Vaselin på öron och panna gör att det är otroligt mycket lättare att undvika att färg fastnar på huden – se bara till att du inte får vaselin i håret för då fäster inte färgen där.

Foto: Angelica Soderberg

I steg 1 av färgningen behandlar du utväxten. Jobba systematiskt med knappt centimetertjocka benor och låt det ta sin tid, det är ingen stress. Bry dig heller inte om vad du ser i burken, hårfärg oxiderar och kan se exempelvis orange ut i tråget men bli brun i håret.

När du lägger i färgen i steg 1, var noggrann med borsten: skrapa av färgen så att en sida av borsten alltid är ren, då kladdar färgen inte ner håret på andra sidan benan.  Lägg på och tryck i färgen. Ta dig tid att göra rena och snygga appliceringar så du inte spiller på övriga håret och håller färgen där den ska vara, på utväxten.

När utväxten är behandlad är det dags att gå vidare till steg 2 som är unikt för Vidal Sassoon Salonist. Ett serum tillsätts i den resterande färgblandningen innan längderna behandlas.

Foto: Angelica Soderberg

Annikas förvandling fortsätter med klippning, make up och styling:

- När du ska styla din frisyr, håll i håret nertill och tänk att fönen är ett strykjärn som du stryker på ovansidan av håret med. Då hamnar alla strån åt samma håll vilket sparar tid om du ska plattånga det sedan. Luftstrålen ska gå från rot till topp och använd gärna munstycket. När du sedan plattångar, håll tången i ständig rörelse men rör den sakta.

Foto: Angelica Soderberg

 

Foto: Angelica Soderberg

 

Foto: Angelica Soderberg

- Annika har fått både en tydlig frisyr men samtidigt ingen frisyr alls. Den här looken ska aldrig se arrangerad ut men man måste ju fixa en del för att få till det.  Vad som är speciellt med färgen är att den inte blir heltäckande eller matt så känslan av ett "perukigt" hår är ett minne blott. Färgen behöver inte heller skyddas under sommaren. Vill Annika ha förändring kan hon exponera färgen för solen så blir färgen snyggt ljusare i takt med att huden blir brunare.

Annika själv är jättenöjd, både med sin nya look och med sin tävlingsvinst.

- Det känns jättebra och kul att det går att variera så mycket, innan tyckte jag det här var en meningslös längd men nu inser jag att man kan ändra inställning. Färgen känns verkligen jättebra! Tidigare när jag färgat har topparna oftare blivit mörkare men nu är det jämn och fint fast samtidigt naturligt skiftande i nyanserna. Jag kommer behålla den här färgen, det känns fint och glansigt och tack vare klippningen känns det tuffare och mycket mer som en frisyr. Det har varit en härlig och annorlunda dag och natt i Stockholm. Det var kul att bryta vardagen!

Foto: Angelica Soderberg
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Vidal Sassoon och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!