"Han har klippt fram mig" Se Jennys fantastiska makeover!

Helsingborgstjejen Jenny är verkligen ingen fegis när det kommer till frisyrer - tidigare har hon haft både pixie och bob och varit både blond, brunett och orange. Just förändringsviljan bidrog mycket till att just Jenny blev den som vann tävlingen om en klippning och styling i Vidal Sassoon-stil, utförd av toppfrisören Tomas Edlund.

Foto: kjellbpersson.com

Vi följde med Jenny under hennes dagslånga förvandling på salong Hos Tomas och passade på att fråga hur hon ser på sitt hår innan makeovern drog igång:

-Egentligen har jag inte haft långt hår på länge men nu på senare år har jag bara låtit det vara, det har liksom fått växa. Jag vet inte riktigt varför, jag tappade bara intresset. Det är ju så enkelt att bara sätta upp det i en tofs, det kräver ju mer tid och engagemang att ha kortare hår. Så idag är jag redo för det mesta!

Foto: kjellbpersson.com
Foto: kjellbpersson.com

Härliga ord att höra för en frisör och Tomas hade en tydlig bild av vad han ville göra med Jennys hår:

- Jenny trivs bäst i kort hår, vilket är både överraskande och positivt. Vi kommer satsa på ett lättskött hår som det räcker att handdukstorka och ta i en produkt. Det blir en typisk Sassoonform fast på ett nytt sätt med längd där fram och väldigt kort nacke. Vi gjuter liksom fast formen i håret så det går att forma på olika sätt.

Tomas börjar med att klippa fram grunden i Jennys nya frisyr, så att han och hans medhjälpare sedan kan gå över till färgen och ge Jenny en blond grund med många skiftningar - strawberry blond i nacken och ljusare champagne där fram.

Foto: kjellbpersson.com

När det gäller färgen så är Tomas filosofi att man ska följa med årstiderna - hade det varit höst hade Jenny färgats mörkare vilket hade gett henne porslinshy och lyft fram hennes ögon. Nu när våren närmar sig blir det istället en färg som fungerar de närmsta månaderna och sedan omärkligt glider över i sommar.

- Speciellt vid kortare hår kan man leka med olika färgnyanser, då tröttnar man inte lika fort heller. Det är viktigt att komma ihåg att det måste vara lustfyllt med hår, även om man inte gör så stora förändringar. Det finns inget så fult som hår som bara är praktiskt, utan idé och känsla. Då spelar det ingen roll att man lägger massa pengar på make up och kläder – håret har man ju alltid på sig!

Foto: kjellbpersson.com

Efter att ha blivit penslad med färg, inslagen i folie och till sist ursköljd är det så dags för make up - Jenny får också träffa Damernas Världs stjärnbloggare Valerie Aflalo som också stylats av Tomas (här kan du läsa mer om Valeries styling, och här bloggar hon om sin dag hos Tomas.) Efter en sista finputsning och styling börjar vi se resultatet av Jennys makeover.

Foto: kjellbpersson.com

Tomas själv säger att klippningen har Sassoontänk i silhuetten fast mer kommersiellt och uppklippt och den har lång hållbarhet, 15-18 veckor.  Dessutom krävs noll underhåll men Jenny kan plattånga om hon vill, annars bara torka.

- Frisyren lyfter fram det intressanta hos Jenny. Hon är en tjej som gjort ett val och kommer sticka ut bland alla hästsvansar. Nu framhävs hennes hals, nyckelben, läppkontur och den fina övergången mellan rygg och nacke. Färgen är också intressant eftersom vi gjort henne krispigare blond mot ansiktet och varmare runt om. Jenny har egentligen ganska tunt hår men den ljusa färgen gör att håret sväller och breddas och ser mer ut än vad det är. 

Jenny själv verkar nästan lite tagen av förvandlingen:

-Det känns jätteskönt, Tomas har liksom klippt fram mig. Innan var det ingen frisyr, nu är det kortare men mer hår ändå. Kul att han klippt fram mina drag, vad som är fint hos mig. Fint, lättskött och enkelt om jag ska sammanfatta! Färgen känns också toppen, det är fint med ljusare hår till våren. Hela dagen har varit jättekul och spännande, annorlunda, det här är inget jag gjort förut. I och med den nya frisyren känns det roligare att hålla på och fixa med smink också, annars är jag en typisk bb-cream, mascara och läppglanstjej.

Foto: Kjell Persson

TILLBAKA

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!