ANNONS

Innehåll från Weleda

7 tips för att skapa glow – och så anpassar du lystern efter din hudtyp

Trender inom skönhetsvärlden kommer och går, men glowtrenden består. För att skapa en perfekt lyster krävs det bara en produkt – och att man jobbar efter sin egen huds förutsättningar.

Från torrt och matt till fukt och lyster. Det smög sig på, men 2017 exploderade glowtrenden här i västvärlden efter att Sydkorea, som vanligt, legat steget före under många år. Att få ett effortless resultat med känslan av att man vaknade upp med perfekt glowig hy kan vara lättare sagt än vad det är gjort om man inte gör grundjobbet och anpassar lystern efter sin hudtyp.

Så får du ditt perfekta glow

1. Återfukta inifrån

Färska citrusfrukter och gurka är gott att smaksätta ditt vatten med.

Det är viktigt att dricka vatten av flera anledningar, bland annat för att det håller huden återfuktad. Vår kropp är smart och säger till när den är törstig, men ha en vattenflaska med dig under dagen så kanske du dricker lite extra för hyn.

2. Sov ordentligt

Sömn boostar även din hud!

Det kallas skönhetssömn av en anledning. Sömnbrist sänker vår blodcirkulation vilket gör att vi kan se trötta och bleka ut.

3. Ge dig själv ansiktsmassage

Visst är det härligt att unna sig en ansiktsbehandling på ett spa då och då, men vi kan faktiskt ge oss själva en liten massage varje dag. En ansiktsmassage gör att musklerna slappnar av och blodcirkulationen ökar. Vi ser piggare ut och det ger ansiktet ett lyft.

4. Exfoliera regelbundet

Gamla celler samlas på hudytan, innan de naturligt faller av, vilket kan ge ett grått och matt intryck. När du exfolierar huden tar du bort de döda hudcellerna, huden får då mer lyster och blir mjukare.

5. Var noga med rengöring

Du har hört det förr men det tåls att sägas igen; tvätta alltid ansiktet innan läggdags. Inte bara får du bort din makeup, du får också bort smuts som hamnat på din hud under dagen. Även om du gått sminkfri en hel dag är det alltså viktigt att tvätta ansiktet innan du ska sova. Inga porer täpps igen och din hud får tid att andas och återhämta sig under natten.

6. Boosta fukten

För att verkligen få till ett härligt glow krävs så klart en riktigt bra produkt. Weledas kultprodukt Skin Food ger en fantastisk lyster samtidigt som den återfuktar din hud. Starta din sminkrutin med Skin Food, eller Skin Food Light som har en lättare formula. Ta ungefär en ärtas storlek och värm upp mellan dina handflator. Smörj in där du vill ha lyster. Exempelvis på ansiktets höga punkter som kindben, näsrygg, längs hårfästet och haka. Under natten fungerar den utmärkt som en fuktgivande kräm på hela ansiktet.

7. Applicera puder strategiskt

Du behöver inte förbjuda puder från necessären bara för att du vill ha lyster.

Om du har en hud som blir väldigt glansig under dagen kanske du inte vill skippa pudret helt, och det behöver du inte heller. Däremot kan du placera det strategiskt. Områden som tenderar att bli blanka under dagen är pannan och området under ögonen och runt näsan. Ta en liten fluffig borste och applicera puder på just de områdena, medan du lämnar de områden där du vill låta glowet komma fram bara.

Anpassa glowet efter din hudtyp

Torr hud

En torr hud kännetecknas ofta som känslig och fin, och den behöver mycket fukt. Smörj gärna in ansiktet med Weleda Skin Food både dag och kväll. Under dagen kan du först koncentrera dig på områdena där du vill ha mest glow, och sedan smörja resten av ansiktet med den produkt som finns kvar på dina händer.

Normal hud

Trots namnet så är normal hud faktiskt den hudtyp som är mest ovanlig. En normal hud har varken torra eller feta områden, utan har en bra fuktbalans. Smörj in ansiktet med Weleda Skin Food, eller Skin Food Light beroende på hur mycket glow du vill ha, på morgonen. Koncentrera dig på de områden där du vill ha en härlig lyster.

Skin Food och Skin Food Light är bra för att få till den rätta lystern.

Fet hud

En fet hud blir lätt glansig, särskilt i T-zonen. En fet hud överproducerar hudens naturliga fett, sebum, men den behöver ändå återfuktas lite. Ta en liten klick Weleda Skin Food Light och värm upp den ordentligt mellan händerna. Klappa sedan lätt på den på de områden där du vill få ett härligt glow.

Kombinerad hud

Kombinerad hud är den vanligaste hudtypen, och innebär att man har en kombo av torr/normal hud och fet hud. Ofta är en kombinerad hud fet i T-zonen, och därmed blir man lätt glansig där, medan huden över kinderna och käkarna är mer torr eller normal. Smörj in med Weleda Skin Food och lägg lite extra på kindbenen, ta produkten som är kvar på händerna i T-zonen där du vill få glow.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Weleda och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + Clarins produkter & necessär. Köp nu!