ANNONS

Innehåll från Zeta BreOliv

Så enkelt bakar du goda veganska chokladbollar

Att baka chokladbollar är lika gott som det är enkelt. Med matfett gjort på oliver blir chokladbollarna både veganska och spännande i smaken!

Olivolja är god som dressing på en fräsch sallad eller att ringla över en krämig burrata, och att vi fått upptäcka den lyxen kan vi tacka Fernando Di Luca för – han är nämligen mannen som tog olivoljan till Sverige. Fernando kom hit från fiskestaden Fano i Italien år 1961, och 13 år senare introducerade han Zeta Olivolja Extra Vergine i svensk dagligvaruhandel. 

Från kärleken till olivoljan föddes idén om att skapa en naturligt bredbar olivolja, eftersom Fernando upptäckte hur mycket vi svenskar älskar mackor. Efter 18 år i jakt på den perfekta kombinationen ingredienser lanserades till slut BreOliv Original – ett vegetabiliskt och bredbart fett gjort på 72% extra jungfruolivolja, 18% fett från sheafrukt, vatten och lite salt.

BreOliv fungerar lika bra i stekpannan som på smörgåsen, till bakning eller i en god röra. Olivoljan är en självklar del av matkulturen runt Medelhavet, men i Sverige är dock alla inte lika vana vid en alltför kraftig olivsmak. Därför finns nu även BreOliv Mild, med en något nedtonad olivsmak, som är extra god i bakning. Så varför inte baka veganska chokladbollar, och bjuda hem dina väninnor på en mysig fika? Maxa smaken på chokladbollarna genom att rulla dem i friska hallon, knapriga pistaschnötter eller varför inte komplettera chokladen med spännande lakritspulver? Du kan även testa att blanda ner 1 tsk mortlade kardemummakärnor i smeten så får chokladbollarna en ny smak.

Veganska chokladbollar

20–25 st

Ingredienser
100 g BreOliv Mild
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk espressokaffe, kallt
¼ krm salt

Garnering (välj en eller flera)
pistaschnötter, hackade
riven kokos
frystorkade hallon
lakritspulver
hasselnötter, hackade & rostade
frystorkade blåbär
mörk choklad, smält

Gör så här
1.
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Vispa blandningen i 2–3 min. Havregrynen får gärna gå sönder. Blir smeten för lös så ställer du bunken i kylskåp i ca 30 min.

2. Forma 20–25 bollar av smeten och rulla dem i valfri garnering.

3. Förvara bollarna i en burk med tätslutande lock i kylskåp.

BreOliv finns i både Original och Mild – båda lika goda!
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Zeta BreOliv och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård & doftljus. Köp nu!