Carin Wester inspireras av Hitchcock

Hitchcocks  filmer står som inspirationskälla för Carin Westers höstkollektion 2011 som har fått namnet "Cameo". Just dubbelspelet hos karaktärerna i hans verk skapar grunden i Carin Westers kollektion där pastellig lättsamhet blandas med svart mörker. Den blonda perfekta kvinnan i filmen är alltid den som visar dig ha flest hemligheter. Och det är just denna dubbelhet i människors karaktär som Carin Wester vill framhäva. 

A-linjeformade och vippiga silhuetter, som andas lättsamt 1950-tal, blandas med djupa, sensuella och moderna urringningar i ryggen. 

Paletten går i typiska Carin Wester-färger, som pastellblå, vitt, senapsgult, rostrött, grått och svart. Carin Wester har även tagit fram ett fågelmönster som du kan se på några av kollektionens klänningar. Mönstret är givetvis inspirerat av Hitchcocks klassiska fil "Fåglarna" ...

DV:s moderedaktör Robert Nordberg tycker till om kollektionen: "Fågelmönstret, som var inspirerad av Hitchcock, var fantastiskt. Klänningen med den utskurna ryggen var en stark piece i kollektionen. En favorit ur kollektionen var också den romantiska fågelmönstrade klänningen som matchades med en stor, grov capelikande sjal."

Se hela visningen från Carin Wester genom att klicka på bilderna till höger. 

FOTO: © Kristian Löveborg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!