CATWALK: Alexander McQueen SS11

Fjädrar, broderier, skräddat och oerhört vackert...

Sarah Burton axlar rollen som den bortgångne designern Alexander McQueens efterträdare med både mod och framgång. Under 15 år var hon hans högra hand och visst märks det att hon levt i symbios med det brittiska modehuset under lång tid. Skräddade kostymer, spektakulära klänningar och edvardiansk stil - allt som borde finnas med i en kollektion från huset McQueen, finns där. 

Men Sarah Burton lyckas också få till ett eget uttryck. I hennes händer har typiska McQueen-plagg, som den skräddade rocken, mjukats upp och rundats av. Och i stället för att, som hennes föregångare, inspireras av det mörka, har Sarah Burton lyckats skapa en kollektion som för tanken till den positivt spirande naturen och dess väsen. Sagans fe, himmelska gudinnor och naturbarn - alla gör entré på catwalken iklädda kreationer som vittnar om ett fantastiskt hantverk. 

Just nu pågår en stor utställning om Alexander McQueenMetropolitan museum of art i New York. Utställningen "Savage Beauty" visas till och med 31 juli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!