Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

CATWALK: Chanel SS11

Filmen "Last Year at Marienbad" har varit inspirationskällan till  Karl Lagerfelds vårkollektion 2011 för  Chanel. Filmen har Chanel-koppling rent historiskt sett, eftersom det var modehusets grundare  Coco Chanel som designade kläderna till filmen. 

Det var ingen liten, anonym visning som hölls på Grand Palais i Paris. Tvärtom. En 80-mannaorkester spelade, medan en enorm samling modeller stegade ner för catwalken klädda i klassiska Chanel-plagg i nya snitt. 

Vårens Chanel-stil är rå. Kanterna är ofärdiga och klassiska Chanel-jackor har fått tidsenliga attribut som hål- och rivdetaljer. Några andra viktiga detaljer i kollektionen är transparenta material och fjädrar. Massor av fjädrar. Både som smyckesdetaljer, men också som hela plagg. Carmen Kass gjorde till exempel entré i en puderrosa fjäderkreation som vi kommer att minnas länge. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!