Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

CATWALK: Fetisch hos Louis Vuitton

Fetisch är utgångspunkten för det franska modehuset Louis Vuitton denna säsong. Fetischen grundar sig i kvinnors passion för väskor, något som visar sig i de juvelförsedda väskorna som är fastlåsta i modellernas handleder med handbojor.
Höstens kollektion kan beskrivas som djärv, på gränsen till provocerande. Transparenter, svart skinn, fiskfjällspaljetter och färgad päls blandas med pennkjolar och klänningar med vita Peter Pan-kragar. Inspirationen kommer från Charlotte Rampling i filmen Nattportiern från 1974. När kollektionen visas upp i Paris har Marc Jacobs låtit inreda visningslokalen med hotellhissar och modellerna gör entré via fyra olika hissar. Samtidigt uppvaktas gästerna av servitriser i klassiska dräkter med förkläden. Den spektakulära visningen avslutas med att Kate Moss stiger ut på catwalken, iklädd shorts, pälsjacka och stövlar som tar två personer en timme att knyta. Accessoar: en cigarett i munnen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!