Cleansing balm smälter bort alla spår av makeup, rengör på djupet och lämnar huden återfuktad och mjuk. Har du inte redan testat rengöringsbalm, oljerengöring i fast form, är det hög tid. Våra favoriter gör rengöringen till en härlig ritual.

Bäst i test cleansing balm – innehåll

 1. Stort bäst i test – här är bästa cleansing balms
 2. Så lyckas du med cleansing balm – vanliga frågor och svar
 3. Fler bäst i test-artiklar

Cleansing balm 1: fullträff från Elemis

Elemis pro collagen cleansing balm, köp online.

Pro-collagen cleansing balm, 105 g, Elemis.
Tar bort all makeup och lämnar huden mjuk, återfuktad och studsig. Den honungslena, väldoftande balmen är len som nykärnat smör med näringsrika oljor och kollagenstimulerande ingredienser som brunalg. Passar alla, men särskilt mognare hud får utdelning för varje investerad krona. Dyr, men dryg. Spakänsla på burk! En fullträff som vi spår blir en modern klassiker.
BETYG: 5
Läs mer och köp här.


Rengöringsbalm 2: K-beauty favorit från Aromatica

Cleansing balms från Clinique, Pixi, Elemis.

Orange cleansing sherbet, 180 g, Aromatica.
Som att tvätta ansiktet i italiensk apelsingelato, alltså ljuvligt! Balmen blir till olja vid hudkontakt och löser upp även vattenfast makeup utan ansträngning. Fin ingredienslista med ekologiska växtoljor som ger huden en näringsskjuts, och extrakt från apelsinskal med lätt exfolierande verkan. ”Ger garanterat babyskin – det mjuka, jämna hudideal som eftersträvas i varumärkets hemland Sydkorea”, säger en testare och ”Ett måste för vinterhalvåret”, säger en annan.
BETYG: 4,9
Läs mer och köp här.


Cleansing balm 3: Effektiv dyrgip från Estée Lauder

Bästa rengörningsbalmen - från lyx till budget.

Advanced night micro cleansing balm, 70 ml, Estée Lauder.
Lyxigt rengöring som trollar bort smuts och makeup, även runt ögonen. Huden blir mjuk och skön. Enkel att tvätta bort med ljummet vatten, och efteråt syns inte ett spår i handduken. ”Den här gosiga, släta balmen kommer att bli min bästis i vinter när min hud blir extra torr. Det behövs inte mycket produkt för att lyckas med rengöringen, så priset känns inte orimligt”, säger en testare.
BETYG: 4,6
Läs mer och köp här.


Cleansing balm 4: Bra för torr hy från Pixi

Cleansing balm här är bäst i test från pixi.

Nourishing cleansing balm, 90 ml, Pixi.
Skonsam med återfuktande ingredienser som sheasmör, mandelolja och vitamin E. ”Känns mjuk och härlig mot min hy, som ett lyxigt litet ansiktsspa att se fram emot varje kväll”, säger bildredaktör Lisa Edholm. Tar bort lättare makeup, men kräver kompletterande rengöring för envis mascara och longlasting-produkter. Prisvärd och bra balm, men inget wow-resultat. Minus för något stark doft av ros.
BETYG: 4,4
Läs mer och köp här.


Cleansing balm 5: För känslig hy, från Clinique

Bäst i test rengöringsbalm clinique take the day off cleansing balm.

Take the day off cleansing balm, 125 ml, Clinique.
Hård i burken vilket gör balmen lätt att dosera. Smälter snabbt till olja mot huden. Skön känsla efter tvätt, varken torrt och stramt, eller kladdigt och oljigt. ”Gör ett toppenjobb på basmakeup, min foundation rinner enkelt av ansiktet, men biter inte på avancerad ögonmakeup”, säger en testare. Finns i mindre storlek för resan.
BETYG: 4,3
Läs mer och köp här.


Cleansing balm 6: Plånboksvänligt från Biotherm

Cleansing balm: bäst i test 2018.

Biosource balm-to-oil deep cleanser & makeup remover, 125 ml, Biotherm.
Masseras enkelt och skönt på huden. Löser upp envis makeup, även vattenfast. Konsistensen är mjuk och blir snabbt till olja. Känns i jämförelse med andra testkonkurrenter mindre lyxig, och har en syntetisk doft som delar testgruppen i två läger. Inga påkostade ingredienser som utför långsiktiga mirakel för huden, men bra för nybörjaren som vill testa rengöringsbalm utan att spendera multum.
BETYG: 4,2
Läs mer och köp här.


Rengöringsbalm 7: Kultklassiker från Eve Lom

Cleansing balm här är bäst i test 2019.

Gel balm cleanser, 100 ml, Eve Lom.
Lätt att dosera med hygienisk förpackning. Inga fingrar i burken, vilket gillas. Härlig konsistens som förvandlas från gelé till balm vid hudkontakt, men klarar inte av att ensam ta bort makeup och solskydd, utan kräver dubbelrengöring. Stark doft av eukalyptus, kryddnejlika och humle kan irritera känslig hud. Lämnar huden återfuktad, men för effektiv rengöring finns bättre och billigare alternativ.
BETYG: 3,6
Läs mer och köp här.


Så lyckas du med cleansing balm – vanliga frågor och svar

Grunden för hälsosam hud är bra rengöring. Med en rengöringsbalm får du inte bara bort makeup och orenheter, utan också en len och återfuktad hud med fint glow. Vi guidar till trendrengöringen.

Vad är ett cleansingbalm?

SVAR: En rengöringsbalm, eller cleansing balm, hjälper till att ta bort överskottstalg, föroreningar, solskydd och annan smuts som huden har samlat på sig under dagen. Den löser upp makeup och funkar extra bra på vattenfasta produkter eller produkter med long lasting-effekt. En rengöringsbalm går att likna vid en klassisk rengöringsolja, men i fast form.

Hur använder jag det?

SVAR: Ta en liten klick cleansing balm, förslagsvis med en spatel, och massera in i ansiktet. De flesta masseras in på torr hud, men läs på förpackningen. När du masserar kommer du att märka att din makeup löses upp och smälter bort. När balmen kommer
i kontakt med huden blir den till olja, som sedan tas bort med vatten.

Bästa rengöringsbalm.

Foto: Getty Images

Funkar rengöringsbalm som ensam rengöring?

SVAR: Vid lättare makeup, absolut! För att få bort eventuella rester – avsluta med ett micellärvatten, så har du den perfekta dubbel-rengöringen. Har du tung makeup kan det vara skönt att gå in efteråt med en mjölk- eller gelérengöring.

Vad är skillnaden mellan rengöringsolja och cleansing balm?

SVAR: De har många likheter resultatmässigt, men mycket handlar om vilken känsla du vill åt och vad du trivs bäst med att använda. En rengöringsbalm är i fast form, vilket gör doseringen enkel, och den extraknäcker som snabb mask om du låter den sitta en stund på huden innan du masserar och sköljer. Vår testvinnare, Elemis Pro-collagen cleansing balm, är superskön som mask på både ansikte och händer.

Varför är rengöringsbalm så bra, då?

SVAR: Det finns många fördelar. Dels att den effektivt löser upp makeupen, men också att huden inte stramar efter tvätt som den kan göra efter tvätt med löddrande produkter. Bonus är massagen, som ökar blodcirkulationen i ditt ansikte, vilket ger lyster och mer spänst. De flesta rengöringsbalms innehåller också ingredienser som gör din hud bebismjuk.

Bästa cleansing balm produkter.

Foto: Getty Images

Funkar det på alla hudtyper?

SVAR: De flesta rengöringsbalms gör det, men de är extra bra för alla med torr hud, särskilt under vinterhalvåret. Många med fetare hud är rädda för att använda oljebaserade produkter, men sköljer du av balmen ordentligt och avslutar med micellärvatten
kan du släppa oron och tvätta på.

Undvik vanliga misstagen med cleansing balm

 1. För mycket produkt
  Många balms kommer i burk, vilket kan göra det svårt att dosera. För att underlätta är det värt att investera i en liten spatel som du
  tar upp produkt med (i lyxigare varianter ingår ofta dessa). Det krävs mindre produkt än vad du tror – tänk att en kikärta räcker.
 2. Sveda i ögonen
  Var noga med att kolla om din rengöringsbalm går att använda runt ögonen. Vissa rengöringar har en exfolierande effekt och är inte anpassade för att ta bort ögonmakeup. Då krävs en dubbel-rengöring, det vill säga en annan rengöring före eller efter din rengöringsbalm, just kring ögonen.
 3. Otillräcklig sköljning
  En del företag förespråkar att produkten ska tas bort med en bomullsrondell eller frottéhandduk för bästa resultat. Men känslan av att ha något kvar i ansiktet kan vara obehaglig och störande. Skölj av ansiktet och avsluta med att dutta det torrt med handduken.

Fler bäst i test från Damernas Värld