Tvätta bort sminket med en rengöringsolja. Det är bästa valet för både torr och fet hud. Damernas värld har testat flera olika rengöringsoljor och korar nu dem bästa i DV TESTAR

Se hela testet efter klicket …

En rengöringsolja tvättar effektivt bort sminkrester och smuts från ansiktet. Det är ett extra bra val om du använt vattenfast smink eller andra produkter med lång hållbarhet. Dessutom återfuktar oljan din hud på djupet så att den håller sig i balans. Här är allt du behöver veta om rengöringsoljor.

Guide: Så använder du rengöringsolja
– Häll upp en klick rengöringsolja, ungefär stor som en femkrona,
i din hand. För ihop dina handflator för att värma upp oljan. Applicera den sedan på din torra hud.
– Massera noga in rengöringsoljan i ansiktet. Eftersom oljan biter på vattenfast smink kan du också applicera den på ögonen. Massera in oljan med långsamma, cirkelrörelser.
– Låt gärna oljan verka i någon minut. Massera sedan av oljan med en blöt frottéhandduk eller tvättsvamp. Använd varmt vatten. Det öppnar dina porer så att smuts och bakterier löses upp och försvinner. Torka försiktigt bort oljan med hjälp av handduken eller tvättsvampen. Skölj sedan ansiktet en sista gång med ljummet vatten innan du torkar det med en torr handduk.

1. Sensai Silky Purifying Cleansing Oil, 150 ml/495 kr.
POÄNG: 4,8
OM PRODUKTEN: En mycket effektiv produkt som snabbt löser upp allt smink. Har en svag, god doft och löddrar skönt i ansiktet. Huden blir mjuk och len. Oljan känns dryg. För den torra huden är denna produkt helt perfekt.

2. Guerlain Secret de Pureté Cleansing Oil, 125 ml/425 kr.
POÄNG: 4,7
OM PRODUKTEN: Gel som förvandlas till olja när den masseras in i huden. När produkten kommer i kontakt med vatten blir den en mjuk mjölk som snabbt biter på både smink och vattenfasta produkter. Doftar alldeles ljuvligt, en doft som också dröjer sig kvar.

3. Lancôme Huile Éclat Remove-All Deep Cleansing Oil, 200 ml/305 kr.
POÄNG: 4,6
OM PRODUKTEN: Doftar svagt och gott. Smart pump som minimerar risken för överdosering. Avlägsnar både smink och vattenfast makeup i ett nafs. Den torra huden känns mjuk och inte ett dugg oljekletig.

4. Cliniderm Velvetly Smooth Cleansing Oil, 125 ml/89 kr.
POÄNG: 4,5
OM PRODUKTEN: Skonsam olja som effektivt avlägsnar smink, men vattenfast makeup kräver några extra drag. Den torra huden känns mjuk och återfuktad utan klet. Bra produkt till lågt pris.

5. Decléor Aroma White Cleansing Oil, 150 ml/395 kr.
POÄNG: 4,3
OM PRODUKTEN: Rengöringsolja som ska rengöra huden och på sikt bleka pigmenteringar. Smart pump som gör dosering enkel. Doftar milt. Tar effektivt bort sminket, men vattenfast mascara kräver lite gnuggande. Efteråt känns ansiktet lent och mjukt.

6. Yves Saint Laurent Top Secrets Integral Cleansing Oil-In-Gel, 125 ml/365 kr.
POÄNG: 4,2
OM PRODUKTEN: Döda hudceller sägs försvinna och huden bli klar med fin lyster. Oljan löser snabbt upp smink och smuts, men efteråt känns huden uttorkad. En uppföljande crème är ett måste. Ger en aning lyster.

7. Dior Instant Gentle Cleansing Oil, 200 ml/325 kr.
POÄNG: 4,1
OM PRODUKTEN: Kommer i en smart pump som gör doseringen hygienisk och enkel. Oljan är skön mot huden, men att få bort ögonmakeup är lite knepigt. Efteråt känns huden inte särskilt mjuk. En efterföljande ansiktscrème behövs. Dryg och lyxig känsla.

NUVARANDE DV TESTAR: Rengöringsoljor för torr och fet hud
NÄSTA Välkommen på shoppingkväll hos Efva Attling