GULDKNAPPEN 2012: Camilla Åstrand ser fram emot klädbyten och vinnarvisningen

Det är bara dagar kvar... spänningen stiger inför Guldknappen 2012 den 25 augusti.

Här på Damernas.se berättar några av de eminenta gästerna om sina favoritvinnare, bjuder på sina outfits inför årets gala och mycket mer... 

Du har redan kunnat kika på Emma Sundhs Guldknappen-outfit, läsa vem Emily Dahl hoppas att se bland de nominerade, fått ta del av Emma Wiklunds bästa Guldknappenminne, läst om Cissi Wallins favoritvinnare, fått veta vad Michaela Forni och Andreas Wijk kommer att ha på sig, läst om Ebba von Sydows favoritvinnare och vem Jonna Bergh och Columbine Smille hoppas på. Nu är det dags för modebloggaren Camilla Åstrand. Vad ser hon mest fram emot, vad ska hon ha på sig, och vems outfit är hon mest nyfiken på? Läs svaren efter klicket nedan.

PSST... Du missar väl inte att köpa din biljett till galan?  I år får ni läsare veta vem som vinner före alla andra! Köp biljetter till Guldknappen 2012 här.Vad ser du mest fram emot med Guldknappengalan?– Förutom att den sociala delen med alla branschkollegor alltid är härlig ser jag fram emot vinnarvisningen och att se Martina Bonnier på scen. Hennes alla klädombyten är kvällens absoluta höjdpunkt.

Vad ska du ha på dig på Guldknappengalan 2012?– Eftersom jag jobbar på GANT har jag fått möjligheten att låna ett fantastiskt plagg från vår SS 13-kollektion. Jag kan avslöja så mycket som att det bjuds på fantastisk spets och mycket ben.

Vem är din favorit-vinnare så här långt?Margareta van den Bosch på H&M som vann 2001. Sedan jag blev intresserad av mode som 12-åring har hon varit en av mina största förebilder, och jag anser att hon som person har varit starkt bidragande till den demokratiska utvecklingen av modet där alla kan få ta del del av den värld som tidigare varit så stängd. Hon har alltid haft en känsla för vad kunderna längtar efter just nu och alltid lyckats ge oss just det, just då. Hon har även varit med och satt Sverige på kartan som modeland.

Vem är din favoritdesigner på den svenska modescenen just nu?– För mig är det utan tvekan Christopher Bastin, som precis blivit Creative Director för hela GANT. Han har den där fingertoppskänslan som så många designers eftersträvar – att år efter år lyckas skapa de där perfekta plaggen som man älskar att ha i sin garderob. Nu när han även blir kreativt ansvarig för dam är jag den första att poppa champagnen! Jag även även ett stort fan av Carin Rodebjer och Dagmar, som båda lyckas skapa plagg man aldrig vill göra sig av med – det är mode för mig.

Vem hoppas du se bland de nominerade?
– Det vore roligt om någon av våra mindre svenska varumärken som verkligen visat framfötterna skulle bli nominerade. Fick jag önska säger jag Nhu Duong, hon har lyckats skapa en tydlig stil och ett starkt koncept.

Vems outfit är du mest nyfiken på?– Min stilsäkra vän och Freshnet-kollega Columbine Smille lyckas alltid leverera något överraskande och bländande snyggt – jag är säker på att så även blir fallet i år. Den kvinnan är född med en helt unik känsla för stil. Jag är även nyfiken på vilket spännande Ebay-fynd min tidigare chef Lisa Corneliusson dyker upp i – hon lyckas alltid buda hem de där plaggen som gör en hel outfit. Jag glömmer aldrig hennes jakt på Pradas hypade banan-örhängen för några säsonger sedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!