GULDKNAPPEN 2012: Emily Dahl laddar inför Guldknappen-galan

Det är 18 dagar kvar till årets stora modeupplevelse, Guldknappen-galan 2012!

Du har redan kunnat tjuvkika på Emma Sundhs Guldknappen-outfit. Nu är det dags att ta tempen på DV-bloggaren och frilansfotografen Emily Dahl. Vilken blir hennes outfit? Vem hoppas hon se bland de nominerade, vad ser hon mest fram emot? Läs svaren efter klicket!

PSST... Du glömmer väl inte att köpa din biljett till Guldknappengalan? 

Köp din biljett till Guldknappen 2012 här.Vad ser du mest fram emot med Guldknappengalan?- Att se vad alla fantastiska modemänniskor valt att ha på sig, och inspireras. Det är underbart när så många kreativa och estetiskt lagda mänskor samlas på samma plats, och nästan lite utmattande med alla intryck. Men jag älskar det.

Vad ska du ha på dig på Guldknappengalan 2012?- Åh, denna klädångest! Jag kan säga att det lutar åt en silverpaljettexplosion med vippig kjol och öppen rygg, och smaragdgröna skor till. Men vad vet jag, kanske snubblar jag över någonting ännu bättre innan kvällen är här? Lite hemlig måste man ju vara.

Vem är din favorit-vinnare så här långt?- H&M och Margareta van den Bosch tycker jag var både klockrena vinnare och ett intressant val, eftersom de kanske inte är den typen av vinnare man typiskt tänker på i ett sånt här sammanhang. De har gjort mycket för att demokratisera modebilden i Sverige och gjort mycket för landet utomlands, vilket är fantastiskt tycker jag.

Vem är din favoritdesigner på den svenska modescenen?- Ida Sjöstedt, absolut. Hon skapar plagg som hela tiden återknyter till en populärkulturell kontext (detta är min nördiga tolkning). Och eftersom jag älskar när kläder ser mer ut som någonting hämtat ur en film, saga eller bok, så är jag väldigt svag för hennes design.

Vem är din bästa accessoardesigner på den svenska modescenen?- Swedish Hasbeens, de är bara för himla bra tycker jag!

Vem hoppas du se bland de nominerade?- Minimarket! Jag tyckte deras höstkollektion var ljuvlig. De har verkligen en lekfullhet och en känsla för färg som jag uppskattar. Jumperfabriken vore också värdiga en nominering, deras koncept när det gäller hantverk och hållbarhet känns väldigt aktuellt och roligt tycker jag.

Vems outfit är du mest nyfiken på?- Emma Sundhs såklart! Jag är helt övertygad om att hon kommer skina i någon oslagbar vintagekreation, sådär som bara hon kan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!