Guldknappen 2020 – här är de nominerade!
Guldknappen 2020 – här är de nominerade!

DAMERNAS VÄRLD GULDKNAPPEN 2020: De nominerade är … 

Äntligen är det dags att presentera de märken som är nominerade till Damernas Värld Guldknappen 2020. De nominerade är … 

NOMINERADE TILL DAMERNAS VÄRLD GULDKNAPPEN 2020:

MAYLA STOCKHOLM

Marlene Abraham

Maylas design är skandinaviskt stilren, med en dragning åt det feminina, och märket är i dag hundra procent veganskt, samt certifierat av PETA. Marlene Abraham designar med en global och självständig kvinna i åtanke. 

LÄS ÄVEN: Damernas Världs intervju med Marlene läser du HÄR.  

Mayla Stockholm. Foto: JIMMY_BACKIUS

Bite Studios

Teamet bakom Bite Studios.

Bite Studios grundades 2016 ur en vilja att skapa mode för de människor som – liksom den svensk-brittiska grundarkvartetten Elliot Atkinson, William Lundgren, Veronika Kant och Suzanne Elvi – anser att det är bråttom att bekämpa klimatförändringarna men som samtidigt inte vill kompromissa med stilen. Märket har fått stor uppmärksamhet även internationellt för sin moderna agenda och vassa design.

LÄS ÄVEN Damernas Världs intervju med Bite Studios Elliot Atkinson läser du HÄR.

Bite Studios.

Peak Performance

Teamet bakom Peak Performance.

Modebranschen har på senare år fått upp ögonen för funktionskläder, men Peak Performance har sett dess fulla potential i 35 år. Genom att kombinera design, funktion och teknisk innovation inspirerar och engagerar de till ett mer aktivt liv som tar hänsyn till miljön utan att göra avkall på design och stil. Vd är Sara Molnar, märkets design ansvarar Sofia Gromark, Staffan Thomasson, Maria Bovin och Eva Weiss för.

LÄS ÄVEN: Damernas Världs intervju med Peak Perfromance Sara Molnar läser du här. 

Peak Performance.

NOMINERADE TILL DAMERNAS VÄRLD GULDKNAPPEN ACCESSOAR 2020

Anny Nord

Anny Nord är det Båstad-baserade skomärket som drivs av Mia Bencker, som ger oss skor och stövlar med distinkt och stark design – utan att det sker på bekostnad av bekvämligheten. Märket har charmat många modekvinnor, och även pop-stjärnan Ariana Grande. 

LÄS ÄVEN Damernas Världs intervju med Anny Nords Mia Bencker läser du här.

Louis Abel

Louis Abel är smyckesmärket som dragit blickarna till sig och som grundaren Jimmy Kamhieh Loutfi beskriver som en ”kärlekssaga mellan det kalkylerade och det känslomässiga, en passion mellan människa och metall”.  

LÄS ÄVEN: Damernas Världs intervju med Louis Abels Jimmy Kamhieh Loutfi. 

Susan Szatmáry

Foto: ANNA MALMBERG / MAY NOT BE USED WITHOUT MY PERMISSION. UNLAWFUL US

Det vilar något stramt men ändå lekfullt över Susan Szatmárys design som hon beskriver som modern lyx med art déco-känsla för en modern kvinna. Eleganta asccessoarer med internationell nivå som är tidlösa – klassiska med en industriell touch.

LÄS ÄVEN:Damernas Världs intervju med Susan Szatmáry läser du här.

Väska från Susan Szatmáry.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!