DAMERNAS VÄRLD GULDKNAPPEN 2020 Möt de nominerade: PEAK PERFORMANCE

Modebranschen har på senare år fått upp ögonen för funktionskläder – men Peak Performance har sett dess fulla potential i 35 år. Nu är de nominerade till Damernas Värld Guldknappen
Foto: - -

Modebranschen har på senare år fått upp ögonen för funktionskläder – men Peak Performance har sett dess fulla potential i 35 år. 

Märkets design ansvarar Sofia Gromark, Staffan Thomasson, Maria Bovin och Eva Weiss för.

Beskriv Peak Performance med egna ord?

– Vi står på en stadig grund med vårt skandinaviska naturarv och en aktiv livsstil. Att göra snygga, tekniska och hållbara produkter är och har alltid varit viktig för oss, säger vd Sara Molnar. Syftet med Peak Performance är detsamma idag som det var för 35 år sen.

– Det som gör oss unika är den passion, glädje och gemenskapen som sitter i väggarna, som finns bland alla våra anställda och det som driver företaget framåt. Alla som jobbar här brinner verkligen för vårt varumärke.

Hur har det här året varit för er?

– Som många andra så har vi påverkats av den situation som råder, vi vidtog flera åtgärder på ett tidigt stadium av pandemin för att säkerställa en trygg och säker arbetsmiljö, kortsiktigt och långsiktigt, för våra anställda och våra konsumenter. Situationen har i vissa avseenden tvingat oss till att ta tuffa men nödvändiga beslut, vilket har hjälp oss att accelererat vårt fokus på effektivisering och optimering. Vi har bland annat minskat vårt sortiment, börjat gör 3D-skisser i stället för fysiska prover, omprioriterat investeringar mot e-com och så vidare.

På vilket sätt representerar Peak Performance utmärkt svensk design?

– Peak Performance grundades i Åre av tre passionerade skidåkare som tog sig an uppgiften att göra något som ingen gjort förut genom att kombinera tekniskt avancerade produkter med ett starkt designuttryck. Produkter som kan användas både i och utanför skidbacken. Vart vi kommer ifrån, och den passionen som de hade, finns kvar i vårt DNA och är alltid närvarande när vi skapar produkter och hur vi kombinerar design, funktion och teknisk innovation. 

Team Peak Performance.

Hur ställer ni om mot en mer hållbar produktion?

– Att vara hållbara handlar mycket om att göra framsteg på flera fronter samtidigt: minimera avfall, kemikalier, mikroplast, koloxid, samtidigt som design, innovation, användbarhet och kvalitet maximeras. Att få våra produkter att hålla längre handlar om materialkvalitet och konstruktion, ett tidlöst utseende samt konstruera produkterna för att möjliggöra reparation. Vår målsättning är alltid att våra konsumenter ska använda våra produkter i många, många år. Vi gillar att utmana och förbättra allt vi gör, det gäller även hållbarhet och vi har högt uppsatta mål. Vi får ofta meddelande från kunder som fortfarande använder produkter från oss som de köpte för mer än 30 år sedan, det gör oss otroligt stolta. Jag själv fortfarande kvar en skidjacka jag köpte på 90-talet. Utöver hur vi designar och producerar våra produkter så handlar hållbarhet för oss också om att bygga långsiktiga, hållbara relationer till våra kunder, återförsäljare och samarbetspartners. Mer hållbara logistiklösningar är också en viktig del av detta.

Varför förtjänar Peak Performance att vinna Damernas Värld Guldknappen?

– Genom att kombinera design, funktion och teknisk innovation inspirerar och engagerar vi våra kunder till ett mer aktivt liv. Vi stävar efter att ge våra kunder ett riktigt värde som tar hänsyn till miljön utan att göra avkall på design och stil.

De övriga nominerade i Damernas Värld Guldknappen är Mayla Stockholm och Bite Studios. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!