DAMERNAS VÄRLD GULDKNAPPEN ACCESSOAR 2020 Möt de nominerade: LOUIS ABEL

Louis Abel är smyckesmärket som beskrivs som ”kärlekssaga mellan det kalkylerade och det känslomässiga, en passion mellan människa och metall”. Nu är märket nominerat till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020.
Foto: - -

Louis Abel är smyckesmärket som dragit blickarna till sig och som grundaren Jimmy Kamhieh Loutfi beskriver som en ”kärlekssaga mellan det kalkylerade och det känslomässiga, en passion mellan människa och metall”.  

På vilket sätt representerar ditt varumärke utmärkt svensk design?

 – Förutom att naturen är en av Louis Abels främsta inspirationskällor, vilket i sig känns väldigt svenskt, är det nog vårt generella förhållningssätt till smyckesdesign och vad smycken kan vara. Vi försöker hela tiden utmana och sudda ut gränser, det är aldrig helt självklart hur en style ska bäras eller av vem. 

Hur har det här året varit för er?

– Som för alla har det varit ett minst sagt annorlunda år med sociala distanser och allt annat tråkigt som situationen fört med sig men för Louis Abel som märke har det känts spännande. Hela pandemin har ju på ett sätt förstärkt vikten av att verkligen tänka efter och välja, allt från relationer till hur vi jobbar och vad vi köper. Att investera i smycken som håller över tid känns som en positiv trend som bara fick extra fart under 2020. 

På vilket sätt arbetar ni för en mer hållbart?

 – Louis Abel tänker kring hållbarhet ur ett helhetsperspektiv. Förutom att vi endast använder återvunna metaller så vill vi belysa frågan ur ett designperspektiv. Med tidlöshet, unisex och one size som ledord kan vi minska antalet produkter och hellre än att fokusera på stora kollektioner varje säsong vill vi tillsammans med konstnärer och vårt community sätta samma smycke i olika sammanhang för att skapa nyhetskänsla. Både detta, små kvantiteter och limited editions minskar överproduktion och dessutom tillverkas allt helt i egna produktionsled i Sverige. Detta gör att vi kan kontrollera kostnader så att vi i stället kan lägga krut på kundrelationer, partnerskap och kreativitet.  

Jimmy Kamhieh Loutfi.

 Varför förtjänar Louis Abel att vinna Damernas Värld Guldknappen Accessoar? 

– Louis Abel har redan tagit några första steg internationellt med exklusiva släpp exempelvis hos den New York baserade återförsäljaren Moda Operandi. Det skulle innebära ett otroligt fint erkännande och stärka oss som en svensk kraft att räkna med framöver. 

De övriga nominerade i kategorin Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020 är märkena Anny Nord och Susan Szatmáry.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!