Foto: ANNA MALMBERG / MAY NOT BE USED WITHOUT MY PERMISSION. UNLAWFUL US

DAMERNAS VÄRLD GULDKNAPPEN ACCESSOAR 2020 Möt de nominerade: SUSAN SZATMÁRY

Det vilar något stramt men ändå lekfullt över Susan Szatmárys väskor – nu är hon nominerad till Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020.

Det vilar något stramt men ändå lekfullt över Susan Szatmárys design – som redan är prisbelönt.

– Jag beskriver mina accessoarer som modern lyx med art déco-känsla för en modern kvinna. Eleganta sccessoarer med internationell nivå som är tidlösa. Klassisk med en industriell touch, säger Susan Szatmáry om sitt märke som lanserades hösten 2018.

Hur har 2020 året varit för er?

– Det började som raketstart med att vi fick Elle-priset som årets accessoardesigner 2020, sedan kom pandemin. Juni och juli var lite stilla, men trots omständigheterna det så har vi slagit rekordförsäljningen under september månad.

På vilket sätt representerar ditt varumärke utmärkt svensk design?

– Vi arbetar i en minimalistisk och klassisk design och tänker mycket på funktionen på produkterna, de ska inte bara vara snygga utan även praktiska och lätta att använda i olika sammanhang. Samma väska har olika användningsområden genom att du byter handtaget till olika längder eller byter ut det mot en kedja. 

Väska från Susan Szatmáry.

På vilket sätt försöker ni arbeta mer hållbart?

– Vi har olika saker som vi jobbar på där såkart hvudsaken är hela konceptet: Att inte byta ut modellerna varje säsong, samt designen och kvalitén – att man har en accessoar som håller länge. En annan viktig faktor är hur vi hanterar vårt läder. Vi har inget ’lager’, utan om vi behöver göra en väska så använder vi ett läder som vår leverantör alltid har. Materialet byts inte ut. Så vi har gjort ett medvetet val från början och håller oss till samma kvalitet varje säsong, och på det sättet så minskar vi risken med spill som många kämpar med att göra sig av med. Just nu har vi en kollektion väskor ute som vi gjort av mattföretagets Bolons spillmaterial. 

Varför förtjänar Susan Szatmáry att vinna Damernas Värld Guldknappen Accessoar?

– Vårt mål är att expandera sakta och på ett hälsosamt sätt. Att vinna skulle innebära att vi skulle kunna nå ut till flera människor och förstärka varumärket.

De övriga nominerade i Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020är Louis Abel och Anny Nord. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!