GULDKNAPPEN 2012: Ebba von Sydow berättar om sina favoritvinnare

Det är bara dagar kvar... spänningen stiger inför Guldknappen 2012 den 25 augusti.

Här på Damernas.se berättar några av de eminenta gästerna om sina favoritvinnare, bjuder på sina outfits inför årets gala och mycket mer...

Du har redan kunnat kika på Emma Sundhs Guldknappen-outfit, läsa vem DV-bloggaren Emily Dahl hoppas att se bland de nominerade, fått ta del av Emma Wiklunds bästa Guldknappen-minne, läst om Cissi Wallins favoritvinnare och fått veta vad Michaela Forni kommer att ha på sig. Nu är det dags för journalisten och bloggaren Ebba von Sydow. Vad ska hon ha på sig, vilka är hennes favoritvinnare och vem är hennes favorit på den svenska modescenen just nu? Läs svaren efter klicket nedan

PSST... Du missar väl inte att köpa din biljett till galan? I år får ni läsare veta vem som vinner före alla andra. Köp biljetter till Guldknappen 2012 här.Vad ser du mest fram emot med Guldknappengalan?

- Naturligtvis ska det bli spännande att se vilka som blir årets vinnare, nästan lika spännande är det att se vad alla gästerna har på sig. Och förstås, Martina Bonnier!

 Vad ska du ha på dig på Guldknappengalan 2012?

- Ja, vi får se! Förra året blev det en enkel svart klänning och den bästa accessoaren i form av min 5-månaders lilla dotter på magen i en sele, eftersom jag inte lyckades skaffa barnvakt. Men det gick bra det också, vi promenerade dit och såg den fina visningen och minglade men höll oss undan "röda mattan" eftersom min lilla flicka inte var så sugen på alla fotoblixtar.

Vems outfit är du mest nyfiken på?

- De som vågar sticka ut och dra på sig något extravagant! Som till exempel Emilia de Poret, Elsa Billgren, Rebecca Simonsson och Elin Kling. Det är ofta en väldigt tydlig trend, ja, förutom att alla nästan alltid har svart. De senaste åren har det varit mycket kostymer och mycket minimalism, beige och pudertoner på modemaffian. Vi får se vad det blir i år...

Vilket är ditt bästa Guldknappen-minne?

- Åh, det finns många. Guldknappen är alltid fyllt av förväntan, folk som har varit borta från stan, hösten som drar igång och allt nytt och spännande som kommer med den. Men förra året var det verkligen maffigt, det var proffsigt arrangerat, storslaget och tja, lite uttjatat kanske, men det kändes inte riktigt som Stockholm. På ett bra sätt alltså...

Vem är din favorit-vinnare så här långt?

- Rodebjer vann mycket välförtjänt redan 2005, det är ett märke jag själv trivs bra i. Likaså Acne som vann året innan. Med tanke på att priset funnits sedan 1982 har ju många av de större namnen redan vunnit, det blir spännande att se vem som kammar hem det i år.

Vem är din favoritdesigner på den svenska modescenen just nu?

- Jag har just avslutat en reportageserie för mitt lördagsprogram i SVT om spännande, svenska designers där jag bland annat fascinerades av Maria Nordström och hennes underbara kreationer. Bland annat en otroligt effektfull jacka med musselskal, ett spännande hantverk. Henne tror jag att vi kommer se mer av. Jag beundrar också Martin Bergström och skulle gärna bära något från hans senaste kollektion, "Culture vulture" på Guldknappen i år. Det hade varit en dröm!

Och vem är din bästa svenska accessoardesigner? 

- Jag bar ett supervackert silverhalsband med massvis av små, små kedjor när jag var programledare för prinsessan Estelles dop i våras. Det är skapat av Jenny Edlund, det var verkligen unikt och härligt att bära.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!