Julens finaste och mysigaste tofflor – köp dem hos oss och få 25% rabatt

Med bas i London har norska designern Astrid Andreassen klätt några av världens mest framstående ballerinor i sina tofflor. Scrolla ner för att läsa mer om Astrid och hennes bedårande tofflor – som just nu finns att köpa till 25% rabatt här på damernasvarld.se.

Hej Astrid, vad är det bästa med tofflor?

– För mig är det en känsla av mys, komfort och enkelhet. De är bekväma och okonstlade. Att bära tofflor, och de plagg som vi känner oss mest bekväma i, innebär att vi kan ta känslan av hemma med hos oss vart vi än går.

Astrid Andreassen. Foto: Jonni¿ / Jonn¿ / © 2012 All rights reserved.

Berätta om hjärtmotivet i din design.

– Jag tror att många skandinaver kommer att känna igen hjärtmotivet som finns på våra tofflor. Själv har jag flera självklara minnen från min mormor som lär mig hur man gör små vävda korgar på jul. När jag först började designprocessen var avsikten att utveckla mysiga tofflor i filt för de kalla skandinaviska vintrarna. Vävda hjärtan i filt var den perfekta utgångspunkten. Det är en liten påminnelse om att hemmet och familjen är där hjärtat hör hemma!

Psst... Exklusivt erbjudande till dig som läsare på damernasvarld.se! Fram till den 5 december kan du klicka hem ett par A.Andreassen tofflor till 25% rabatt. 

Foto: Jonni¿ / © 2016 - All Rights Reserved

Klicka på produkterna för att handla direkt här hos Damernas Värld.

A.ANDREASSEN

Vad med Skandinavien är det som inspirerar dig?

– Hemmet är en viktig faktor i den skandinaviska kulturen. Vi, skandinaver har ett gott rykte för våra vackra interiörer och arkitektur! Jag vill gärna addera samma standard på hur vi klär oss i hemmet. Så jag började helt enkelt med de här tofflorna.

Hur ser din kreativa process ut?

– Jag vill utforma och skapa saker som får leva och användas länge. Därför gillar jag att blanda traditionellt hantverk med ett modernt tillvägagångssätt. Storytelling är också ett centralt element för mina mönster, även om jag gillar att integrera det på ett subtilt och minimalt sätt, är enkelhet alltid avgörande när man utformar produkter som är tidlösa. Jag försöker fokusera på vad jag tror kommer att förbli detsamma över en längre tid.

Köp genom att föra musen över produkten och klicka på plusset i bilden!

Foto: Jonni¿ / © 2016 - All Rights Reserved

Några av världens mest framstående ballerinor går runt med dina tofflor på fötterna, hur kommer det sig?

– Ja, vi är stolta över att se professionella dansare från Kungliga Operan i London bära våra tofflor och utöver att ha på sig våra tofflor som valfri skor under repetitionsavbrott. Det gör mig så stolt att kunna ge dem och andra kunder komfort och stil i samma sko.

Vad tänker du på när du köper skor till dig själv?

– Jag måste erkänna att jag är ganska kräsen när det kommer till skor. Jag har fått en annan syn på mode sedan jag fick koll på hur det egentligen går till bakom kulisserna. Jag föredrar att köpa färre antal, men desto mer välgjorda skor. Med det sagt, min sko shopping tenderar att vara mycket spontan och  om jag får syn på ett par skor i rätt färg resulterar det ofta i att ännu ett par som kan läggas till i min samling.

Psst... Exklusivt erbjudande till dig som läsare på damernasvarld.se! Fram till den 5 december kan du klicka hem ett par A.Andreassen tofflor till 25% rabatt. 

Köp genom att föra musen över produkten och klicka på plusset i bilden!

Foto: Jonni¿ / © 2016 - All Rights Reserved

 Klicka på produkterna för att handla direkt här hos Damernas Värld.

min nya kollektion

Finns det någon sko alla borde ha i sin garderob?

– Ett par mångsidiga och bekväma skor som funkar i  vardagen. De ska kunna användas för avslappnad elegans på kontoret eller raffinerad sofistikering för en kväll ute på stan. Ett par tofflor är svaret på den ekvationen.

Finns det någon skornas motsvarighet till den lilla svarta?

– Man kan inte förneka ett perfekt utformat par svarta taxklackar. De matchas bäst så som Audrey Hepburn klädde sig i hennes matchande lilla svarta klänning. Men den här säsongen ser det ut som om det är vitt som är grejen. De svarta klackarna verkar ersättas av vit, så kanske är vit den nya svarta?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!