Foto: narvikk

Följ med Martina Bonnier och Damernas Värld på modeweekend i Milano

Res med Damernas Värld och Martina Bonnier till Milano – modets huvudstad – med shopping i modekvarteren samt besök på modehus, konstmuseer och mysiga restauranger.

Fantastiskt mode, smakfull inredning, underbar mat – det är inte många städer som slår Milano när det gäller livets goda. En som verkligen har tagit Milano till sitt hjärta är Damernas Världs chefredaktör 

Martina Bonnier, som upptäckte staden för drygt tjugo år sedan i samband med modeveckan, och som sedan dess ser till att regelbundet komma tillbaka – det blir minst fem besök per år.

Den 4-7 oktober har du chansen att följa med Martina Bonnier till Milano.

– Jag älskar att bara gå omkring här, för det finns alltid nya saker att upptäcka. Du kan gå in i ett hål i väggen och komma ut i en vacker stadsträdgård med prunkande blommor, eller bara sätta dig på en kvarterskrog och få en fantastisk pasta. Och så alla vackra byggnader – många prestigebutiker ligger i gamla 1600-talspalats med väggmålningarna kvar.

En av fördelarna med Milano, enligt Martina, är stadens relativa litenhet, vilket gör att man hinner se och göra mycket på kort tid. En annan fördel är milaneserna.

– De är sanna livsnjutare och har kvalitetskänslan i ryggraden. Man kan se det på kashmirtröjan som taxichauffören har över axeln, hur de kombinerar färger – det finns en avslappnad elegans med en liten twist på allt de gör. Och så är de väldigt vänliga också.

Klicka här för att läsa mer och boka!

Mode i massor! På resan besöks bland annat Pradas lyxiga butik.

Det här ingår:

● Flyg Stockholm/Göteborg/ Köpenhamn – Milano t/r.

● Alla flygskatter, transfers, studiebesök och entréer.

● Boende i dubbelrum (3 nätter) på 4-stjärniga Le Suite di Palazzo Segreti.

● Tredagars ATM/Tram-kort för att ta sig runt i staden.

● Samtliga gemensamma måltider enligt programmet (2 frukostar, 1 brunch, 3 luncher, 3 middagar).

Klicka här för att läsa mer och boka!

NÄR: 4-7 oktober 2018.

PRIS: 19 995 kr per person för prenumeranter. 20 995 kr per person för övriga.  Avser del i dubbelrum. Tillägg för enkelrum: 4 000 kr (på förfrågan).

Ett glas prosecco på Dsquared2:s exklusiva rooftopbar Ceresio 7 låter väl inte helt fel?

Dag för dag-program

TORSDAG 4 OKTOBER 

Ankomst till Milano. Vi möts av svenska Marie Ekström, bosatt i Milano, som kommer att vara med oss under hela resan. Lättare lunch före en kort promenad till Corso Como och gallerian Corso Como 10.

Besök i Galleria Vittorio Emanuele II, världens äldsta galleria, Milanos stora katedral Il Duomo och Scalateatern. Paus på Giacomo Arengario, där det brukar vara modevisningar under Milan Fashion Week.

Besök på ett galleri i trendiga Brera, där Martina Bonnier samtalar med Sara Battaglia, en färgstark personlighet i modevärlden med eget modemärke.

Middag på N'ombra de Vin, stället där Milanos jetset tar sin aperitivo.

Stilsäkra designern Sara Battaglia. Foto: Estrop

FREDAG 5 OKTOBER 

Besök på Santa Maria delle Grazie, kyrkan med Leonardo da Vincis Nattvarden och andra berömda målningar. Kaffe på Marchesi, ett kafé som funnits sedan slutet av 1800-talet. Lunch på Rinascentes takterrass med utsikt över Duomen.

Besök på Bottega Venetas båda butiker, inredning och mode. Besök på juvelbutik samt på Dolce & Gabbana, Prada, Gucci och Armani.

Armani Bamboo Bar med utsikt över takåsarna är eftermiddagens samlingspunkt.

Besök hos Max Mara där Martina berättar allt om deras ikoniska plagg.

Apercena i hotellets lounge – en blandning av aperitivo och middag som lagas av vår privata kock.

Efter middagen besöker vi Ceresio 7, en exklusiv rooftopbar med fantastisk utsikt, ägd av Dsquared2.

LÖRDAG 6 OKTOBER 

Besök på konstmuseet Fondazione Prada, där vi får höra om Prada – både modemärket och museet.

Kaffe i Bar Luce, designat av Wes Anderson och Rem Koolhaas. Lunch på Potafiori, en konceptuell restaurang som är en mix av restaurang och blomsterhandel.

Egen tid för shopping på eftermiddagen. Alla får egna kartor med Martinas favoritbutiker och ställen. Vill man gå med Martina gör man det.

Aperitivo vid poolen på Villa Necchi, en elegant privat villa från 1930talet. Middag på Giacomo Bistrot, en klassiker i Milano med mysig inredning och fantastisk mat.

SÖNDAG 7 OKTOBER 

Den som vill börjar dagen som många milanesare, med en löprunda i parken. På lagom avstånd hittar vi både Parco Sempione och Giardini Indro Montanelli, lummiga stadsparker som bjuder på härliga 5 km-rundor. Lyxig brunch på hotellet innan avresa till flygplatsen cirka klockan 12.00.

Klicka här för att läsa mer och boka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!