Ansiktsolja – bäst i test! En näringsrik olja i hudvårdsrutinen kan uträtta mirakel för torr hud, inte minst i vintertider när huden skriker efter fett. Vi har sonderat terrängen för att hitta den bästa ansiktsoljan och har hittat åtta favoriter som förvandlar frasiga kinder till glödande persikor.

Ekologisk olja för ansiktet – innehåll:

Bästa ansiktsoljan – här är bäst i test
Så använder du din ansiktsolja rätt
Hitta rätt olja för just din hudtyp


 

Ansiktsolja 1: Guld på flaska – vår vinnare och bäst i test

Ansiktsolja, här är bäst i test.

Precious oil, 30 ml, M Picaut.
”Jag ser ut som en person som yogar åtta timmar om dagen!” säger en testare. Lugnar, mjukgör och sjunker in utan fet hinna. Lipo-peptider ökar kollagenet, och efter en månad är huden synbart slätare och jämnare. Fri från eteriska oljor.
BETYG: 5
Läs mer och köp här.

Ansiktsolja 2: Kraftfullt föryngringselixir

Vi har utsett bästa ansiktsoljan.

Restore elixir, 875 kr/15 ml, Bamford.
Dröm för känsliga torrisar med nyponolja och olja från cacaynötter, som hyllas för sitt innehåll av hudhjältarna retinol och vitamin E. Ger vacker glöd utan glansighet. Svag doft av ros. Dyr, men dryg.
BETYG: 4,8
Läs mer och köp här.

Ansiktsolja 3: Sammetslen återhämtning och återfuktning för torr hy

Ansiktsolja är ett bra initiativ för torr hy.

Birch recovery face oil, 390 kr/30 ml, Björk & Berries.
”Min trötta vinterhud blev helrenoverad”, säger en omvänd oljeskeptiker. Absorberas snabbt och gifter sig utmärkt med makeup. Huden blir genast rejält återfuktad och får lyster. Mycket prisvärd.
BETYG: 4,6
Läs mer och köp här.

Ansiktsolja 4: Maxar skönhetssömnen för ett torrt ansikte

Stort test av ekologisk ansiktsolja.

Cell repair night oil, 759 kr/50 ml, Aurelia.
Lätt olja med lyxig känsla och härliga fettsyror som maximerar hudens nattliga återhämtning och fuktnivåer. ”Jag vaknar med felfri hud, det händer inte ofta”, säger en testare. Utmärkt som kur när huden behöver extra fukt.
BETYG: 4,5
Läs mer och köp här.

Ekologisk ansiktsolja 5: Stannar tiden

Vi har testat olja för ansiktet och utsett bäst i test.

Super bioactive repairing oil complex, 495 kr/30 ml, Estelle & Thild.
Marina mikroalger bromsar effektivt åldrandeprocessen, och ganska snart märkte våra testare att huden var slätare och fastare. Funkar utmärkt med övrig hudvård, men kan få din foundation att glida något.
BETYG: 4,3
Läs mer och köp här.

Ansiktsolja 6: Lycka för känsliga

Ekologisk ansiktsolja återfuktar ett torrt ansikte.

Almond soothing facial oil, 229 kr/50 ml, Weleda.
En snäll och lugnande olja som torr och känslig hud tacksamt slurpar upp. ”Huden blir verkligen mjuk direkt”, säger en testare. Mandel- och plommonkärnolja ger maximal återfuktning. Funkar även som makeuprengöring.
BETYG: 4,2
Läs mer och köp här.

Ansiktsolja 7: Lyxig vitamincocktail

Ansiktsolja för torr hy.

Superseed radiant energy facial oil, 449 kr/30 ml, Mádara.
Skönhetsoljor från bland annat jojoba, gurkört och persiljefrö skämmer bort huden med fukt och näring, medan vitaminer och antioxidanter skyddar mot luftföroreningar. Något stark för lättirriterad hud.
BETYG: 4,2
Läs mer och köp här.

Ansiktsolja 8: Botaniskt kraftpaket

Ansiktsolja för alla hudtyper.


Remedies rejuvenating frankincense facial oil, 395 kr/30 ml, Neal’s Yard.
Lättdoserad och dryg. ”En olja som verkligen lyckas hålla fuktnivån i schack”, säger en testare. Kräver några minuter för att sjunka in. Passar bäst över natten eller dagtid droppad i dagcrèmen. Bäst för tåliga hudtyper.
BETYG: 4
Läs mer och köp här.


Guide – så använder du din ansiktsolja rätt

Gwyneth Paltrow och Kate Moss svär vid ansiktsoljornas altare. Men för oss vanliga dödliga med finnar och fnas – funkar olja verkligen? Vi reder ut!

Hur applicerar jag oljan?

SVAR: Generellt krävs bara en eller två droppar på lätt fuktad hud. Fukten hjälper produkten att tränga ännu längre in i hudlagren, så grunda gärna med ett ansiktsvatten eller ett lätt essensserum och massera sedan in oljan i cirklar.

Det känns som om huden inte absorberar oljan. Hjälp!

SVAR: Det kan ta ett par veckor innan huden vänjer sig vid just oljor, och huden kan behöva ”skolas in”. Rätt mängd är också A och O – några droppar räcker.

Behöver jag crème ovanpå oljan?

SVAR: Olja fungerar i ensamt majestät om du inte är särskilt torr, men för de flesta ger olja under dag- eller nattcrème en extra kick till hudvårdsrutinen.

Blir hyn glansig och fet av olja?

SVAR: Nej, inte med rätt olja i rätt dos. Oljan matar huden med nyttigheter – till exempel fettsyror – som stödjer cellerna. De flesta oljor från seriösa varumärken absorberas snabbt och gör huden mjuk och smidig samt ger den en snygg lyster.

Jag får lätt finnar – bör jag hålla säkerhetsavstånd till oljor?

SVAR: Inte alls, välj rätt olja bara. Den vanligaste orsaken till akne är en överproduktion av talg i kombination med bakterier som inflammerar huden. Jojobaolja är perfekt för oljig eller aknebenägen hud och har dessutom antiinflammatoriska egenskaper.

Kan jag blanda olika oljor?

SVAR: Absolut. Det går att använda oljor på flera sätt, i sin renaste form eller i en hel drös av färdiga blandningar. En hel del oljor bör dessutom blandas med andra för bäst effekt. Till exempel är det superbra att blanda hampfröolja, som är väldigt uttorkande, med en återfuktande olja som mandelolja. Om du inte känner för att bli hobbykosmetolog är oljorna i vårt test redan blandade till perfektion av proffsen.

Varför just ekologisk olja?

SVAR: Ekologisk olja är superbra då den inte innehåller rester från miljöfarliga bekämpningsmedel och allt som oftast är kallpressad –vilket ger en hög kvalitet på produkten.


Vilken olja passar bäst? 5 oljor till olika hudtyper:

Jojobaolja

En lätt olja som absorberas snabbt. Jojoban efterliknar kroppens talg och lurar därmed huden att minska sin egen portäppande oljeproduktion. Funkar framför allt på lite oljigare hudtyper.

Nyponfröolja

Nyponfröolja är en torr olja som penetrerar de djupa hudlagren. Med ett högt innehåll av vitamin C, omega-3, omega-6 och retinol bidrar den till att laga ärrvävnad och reducera fina linjer.

Hampfröolja

Hampfröolja motverkar pormaskar och akne. Den hjälper även till med hudens elasticitet. Tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper används den för att behandla psoriasis och eksem.

Mandelolja

Mandeloljan passar alla hudtyper. Den innehåller mer enkelomättade fettsyror än någon annan olja, vilket gör att den är extremt återfuktande och mjukgörande. En naturligt peelande produkt som hjälper till att ta bort döda hudceller.

Aprikoskärnolja

En fantastiskt återfuktande basolja. Den milda oljan är ett naturligt val för dig med känslig hud. Oljan har en svagt gyllengul färg och en mild doft som påminner om mandelmassa – mums!

NUVARANDE Bästa ansiktsoljan – här är ekologiska oljan som får bäst i test
NÄSTA Stella McCartney – modebranschens miljökrigare