Varje år låter vi er DV-läsare utse era absoluta skönhetsfavoriter. Några gamla klassiker återkommer varje år, men också spännande nykomlingar letar sig in på listan. Nyfiken på vilka skönhetsprodukter som älskas mest av flest svenska kvinnor?
Spana in listan efter klicket …

Vinnare rengöring
Dermalogica Ultracalming Cleanser, 390 kr
Många skandinaver har känslig hud som snabbt blir röd och irriterad. Därför är det inte konstigt att DV:s läsare föredrar en rengöring som är lugnande. Ultracalming Cleanser är fri från parfym och färgämnen. Kan användas med bomullstuss, perfekt om du är så känslig att du inte kan använda kranvatten.

Vinnare mascara
Lancôme Hypnôse Precious Cells Mascara, 305 kr
Volymmascaror från Lancôme har alltid gått hem hos DV:s läsare, men när Hypnôse Precious Cells kom i våras var lyckan total. ”Bästa någonsin” var ett återkommande argument bland nomineringarna. En modern klassiker, helt enkelt.

Vinnare foundation
Dior Diorskin Nude Fluide, 475 kr
Sedan Dior lanserade sin Diorskin Nude-foundation i januari 2009 har den blivit en stor favorit hos många, inte minst för att den innehåller nära 40 procent vatten och därför känns extra skön på huden. Damernas Världs läsare verkar gilla att det är en foundation som täcker perfekt och samtidigt ger huden ett transparent, naturligt utseende – med återfuktande egenskaper på köpet. Att den dessutom sitter som berget gör att den hamnar i topp.

Vinnare ansiktscreme
Luxsit Revitalize Facial Cream, 465 kr
Svenska ekologiska märket Luxsit lanserades 2007. Det innehåller ingredienser från den nordiska floran. Produkterna är fria från syntetiska ämnen och är biologiskt nedbrytbara, egenskaper som Damernas Världs läsare uppenbarligen tagit till sig. Revitalize Facial Cream passar en hud som fått sina första tunna rynkor. Den innehåller växt­extrakt och oljor som hjälper huden att hålla sig smidig – ”som balsam för ansiktet”, som en lyrisk läsare uttryckte sig.

Vinnare läppsitft
Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture, 320 kr
”Vackra färger som sitter bra”, tycker Damernas Världs läsare om Yves Saint Laurents återfuktande läppstift Rouge Pur Couture. Trots att stiften har mycket pigment får de läpparna att se mjukt glansiga ut. Bland nästan 30 nyanser är det lätt att hitta sin favorit. Solskyddet på spf 15 förtjänar en extra applåd.

Vinnare läppvård
Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant, 395 kr
2010 kom Elizabeth Ardens Eight Hour Creme på tredje plats men nu har den klättrat upp till en hedrande förstaplats. Damernas Världs läsare älskar att den går att använda på allt, från fnasiga läppar till torra nagelband, småsår och torra hårtoppar. ”Den enda lyx jag unnar mig som student”, skriver en läsare. Vi förstår varför.

Vinnare hårvård
Moroccan Original Treatment, 340 kr
Favoriten Moroccan Original Treatment passar till det mesta i hårväg – som kur, inpackning, värmeskydd och styling. ”Allt mitt hår behöver för att hålla sig friskt och fint”, skriver en läsare.

Vinnare concealer
Yves Saint Laurent Touche Éclat, 405 kr
Att Yves Saint Laurents klassiska concealer har nästan 20 år på nacken spelar ingen roll. Det här är en sminkklassiker som få av DV:s läsare vill vara utan. 2010 kom concealern på fjärde plats men nu ligger den i topp. Pennan ljusar upp mörka ringar under ögonen samt döljer röda näsvingar på ett kick. Under året lanserades en ny, fjärde färg som snabbt hittade hem på den svenska marknaden.

Vinnare kroppsprodukt
The Body Shop Body Butter Moringa, 175 kr
Liksom tidigare år ligger The Body Shops storsäljare Body Butter i topp bland DV:s läsare. Även i år är Moringa mest populär. Oljorna från honung, sesam och paranöt motar garanterat bort vintertorrheten.

Nyfiken på vilka produkter som är bäst i test? Spana in Damernas Värld populära skönhetstest DV TESTAR.