Följ med till händelsernas centrum under modeveckans andra dag

Damernas Värld är på modeveckan och njuter i fulla drag av att få en första titt på höstens svenska mode. Här nedan kan du följa med oss till Mercedes-Benz Fashion Week och få några inspirerande tjuvkikar på höstens kommande mode. 

H&M DESIGN AWARD

Eddy Anemian stod som vinnare när H&M delade ut sitt designpris för 3:e året i rad. Kollektionen är inspirerad av Tilda Swinton i filmen I am in love och den franska konstnären Ingres. Eddy studerar just nu på La Cambre i Bryssel men med vinsten har han tagit sitt första stora kliv in på modescenen, i höst kommer några plagg med ursprung i dagens vinnarkollektion att säljas på H&M.

DIANA ORVING HÖSTMODE 2014

Diana Orvings höstkollektion 2014 är lekfull och elegant på samma gång. Spännande draperingar och starka mönster kombineras med varma höstfärger som lila och mörkgrönt. Till skillnad från de flesta andra märken valde Diana att kvinnor i olika åldrar skulle visa hennes kollektion.

IDA SJÖSTEDT HÖSTMODE 2014

Ida Sjöstedt beskriver höstkollektionen 2014 med att prinsessan har vuxit upp till en drottning. Kollektionen är majestätisk och ståtlig med juveler som en gyllene tråd. I tryck, spetsar, paljettbroderier och färgval ser vi hennes inspiration; juveler värdiga en drottning.

MAYLA HÖSTMODE 2014

"A clockwork orange" har inspirerat Mayla till en lite tuffare look i höstkollektionen samtidigt som de mjuka vintageinspirerade linjerna finns kvar. Färgskalan går i marinblått, gräddvit och svart med inslag av buteljgrön, petroleumblå, varm lila och guldfärgade dragkedjor som drar ögonen till sig.

CHEAP MONDAY HÖSTMODE 2014

Cheap Mondays gäster möttes av en scen från ett högstadiedisco med par som dansade tryckare till låtar från Kent och Britney Spears. Passande för en kollektion med så tydliga vibbar från 90-talet. Tunna spagettiband på klänningar och blanka material varvades med Cheap Mondays rena denim-linjer.

CAROLINE KUMMELSTEDT HÖSTEN 2014

Caroline Kummelstedts har inspirerats av två så starka kontraster som zigenare och överklassen på Avenue Montaigne. Tokiga utsvävnader möter det prydliga i en kollektion som kännetecknas av dess varma och naturliga färger.

MARIA NILSDOTTER HÖSTEN 2014

Maria Nilsdotters tionde kollektion är också hennes mest personliga. Kollektionen rymmer tio olika delar som alla har en personlig koppling till Maria. Genomgående är även inspirationen från mytologi och sagor.

HOUSE OF DAGMAR HÖSTMODE 2014

I höstkollektionen 2014 har Dagmar inspirerats av Pablo Picasso och hans inflytande över modern konst. Tredimensionella perspektiv och kollage har inspirerat och präglat kollektionen i både snitt, materialval och färger. I färgpaletten dominerar svart, vitt och grått med inslag av silver och en eldigt klarrött.

MENCKEL HÖSTMODE 2014

Annika Menckel och Sanna Kvist har döpt Menkels höstkollektion 2014 till Shades of darkness, och visst är det en mörk kollektion, men samtidigt färgstark! I färgerna varvas svart med klarrött, olivgrönt, buteljgrönt och blått, och i materialvalen ser vi allt från gnistrande paljetter till skir tyll och kraftiga ytterplagg.

IDA KLAMBORN HÖSTMODE 2014

Grunden i Ida Klamborns höstkollektion är ett mönster. Från början var det inte tänkt att synas utan bara finnas där, men nu utgör det kollektionens röda tråd. Färgskalan går förutom i svart och vit från ljusrosa via knallcerise till vinröd.

Foton: Kristian Löveborg, Mercedes-Benz Fashion Week

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!