Svenska modeprofilen charmade Vogue – se hans maxade stil här

Det var en look som fångade modepressens ögon under Haute Couture-veckan i Paris – och den kom inte från catwalken. Den tillhörde nämligen svenske modeprofilen Fredrik Robertsson, vars skräddarsydda klänning bland annat uppmärksammades av modemagasinet Vogue. Lär känna honom här!

V

em var den extraordinäre, mystiske mannen på Valentinos Haute Couture-visning? Det frågade sig modemagasinet Vogue, vars streetstyle-fotograf Phil Oh fångade svensken Fredrik Robertsson på bild utanför visningen. ”Trots att maxade looks är något av en grundförutsättning för att närvara under Haute Couture-veckan, var denna dramatiska John Doe-dräkt, gjord av ett hinnaktigt material med puffiga axlar och en hellång kjol, onekligen rolig och på nästa nivå. Den tog inte sig själv på för stort allvar”, skriver modemagasinet.

Kan du berätta om den fantastiska kreationen du bar?

– Den har min vän Thomas Nordin sytt till mig. Jag fick tyget av Naim Josefi, och gick sedan till Camilla Thulin där Thomas arbetar i ateljén, så skapade vi den ihop. Thomas är enligt mig, och många andra, Sveriges främsta skräddare!

Looken Fredrik Robertsson bar under Valentinos Haute Couture-visning:

Vogue beskriver dig som en “mystisk man”. Vem är du egentligen, Fredrik Robertsson?

– Jag är en kille som älskar mode och som gillar att hitta tillfällen att bära mina kreationer. Jag har jobbat med PR hela mitt liv, skrivit en bok, arbetar med HBTQ-välgörenhet, grundat en tidning. Och jag samlar även på kläder.

LÄS MER: Vårmode 2019 – hetaste trenderna enligt våra svenska designers

De skriver även att ”Världen förtjänar att se mer av honom”. Hur känns det att läsa såna ord?

– Det är såklart fantastiskt kul att få uppskattning av Vogue för min stil. Jag tror det är viktigt med personer som bryter normer om vad som är rätt, fel, manligt, kvinnligt.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ready for @givenchyofficial #hautecouture dressed in my amazing sequin cape by my friend @malenaekstrom 💥 #sparkle @ea_czyz 📸 #givenchy

Ett inlägg delat av Fredrik Robertsson (@fredrikrobertsson)

Vad tar du med dig för spaningar från Paris?

Haute Couture handlar inte så mycket om trender, utan om sömnadskonst och inspirationen hos varje chefdesigner som sedan spiller ner på ready to wear-modet. Under couture är det alltid mycket spets, broderier, paljetter och fantastiskt hantverk. Vårens kollektioner ser man ofta om ett par veckor på Oscarsgalan.

Du har tidigare berättat att du har så pass många couture-plagg att du funderar på en utställning i framtiden. Vilket plagg är din favorit?

– Jag har en fantastiskt vit blus från Viktor & Rolf som jag älskar. Min röda Alexis Mabille-rosettjacka är också något helt vansinnigt.

I favoritjackan från Alexis Mabille:

Sist: vad betyder haute couture för dig?

– Det är en lyx att kunna handla haute couture. Det betyder att jag får leva ut min dröm inom mode.

Prenumerera på Damernas Världs nyhetsbrev

Mer information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.