Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Jason Lloyd-Evans

Trendspaning: så stylar du höstens hetaste frisyr – flätan

Mjukt tvinnad, midjelång eller luftigt buren – flätan gör comeback som säsongens mesta frisyr, utan tillstymmelse till infantila vibbar.

Trendledande Gucci och Prada var några av de visningar som väckte liv i de klassiska två flätorna, men den här säsongen finns det inga som helst begränsningar för hur och vad som ska flätas. Skarpa cornrows, inbakad till en uppsättning, en meterlång längs ryggen, eller multipla diton. 

Skarpa cornrows hos Tory Burch, superlånga flätor hos Prada och lösa, ”slarviga” flätor hos Gucci AW19. Foto: Jason Lloyd-Evans

LÄS MER: Stor trendguide till höstens frisyrer 2019 – hitta rätt färg och klipp för just ditt hår 

Meterlånga flätor hos Tory Burch, flera flätor på samma gång hos 3.1 Phillip Lim och inbakat hos Max Mara AW19. Foto: Jason Lloyd-Evans

Produkterna som fixar de perfekta flätorna

Viktigast av allt är som vanligt förberedelserna; ge ett glatt och glidigt hår extra grepp med mousse följt av en texturgivande spray, eller dra olja genom längderna på ett kraftigare hår för att göra det mer följsamt och medgörligt innan du fixerar ditt verk med gel eller spray. Avsluta flätan allra längst ner, i den yttersta toppen. Du kan även addera ytterligare styling och pryda ditt alster med ett glittrande, elegant spänne. Två ypperliga knep som gör den flätade frisyren strået vassare. Voila!

1./ Utslätande hårborste, Smooth and shine brush for all hair, från Björn Axén. Läs mer och köp här.
2./
Volymgivande mousse, More inside volume boosting mousse, från Davines. Läs mer och köp här.
3./
Texturgivande spray, Texturiza, från Unite. Läs mer och köp här.
4./
Strasshålnålar från Alessandra Rich/Net-a-Porter, läs mer och köp här.
5./
Silikonfritt oljeelixir, Natural oil, från Wedo. Läs mer och köp här.
6./
Rosettformade hårnoddar från Lyko, läs mer och köp här.
7./
Viktlös aerosolspray, Session spray, från Kevin Murphy. Läs mer och köp här. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!