Foto: Mega/TT

Kronprinsessan Mary lyfter hållbart svenskt mode i Köpenhamn

Kronprinsessan Mary väljer svenskt – och hållbart. När den danska kronprinsessan talade på Copenhagen Fashion Summit bar hon en klänning i ekologiskt silke från H&Ms Conscious Exclusive-kollektion.

Hållbart, ekologiskt – och svenskt. När 

kronprinsessan Mary anlände till hållbarhetskonferensen Copenhagen Fashion Summit under onsdagsmorgonen gjorde hon det i en silkesklänning från svenska klädkedjan H&M.

Mary, som är beskyddare av konferensen, har ett stort intresse för hållbart mode. Under invigningstalet tidigare i morse bar hon en klänning från H&M:s uppmärksammade Conscious Exclusive-kollektion, tillverkad av ekologiskt silke.

Klänningen har inte bara tidlös design, den är även gjord av vävt, ekologiskt silke, vilket känns helt rätt i tiden

Damernas Världs hållbarhetsredaktör Marika Cederlund är på plats under konferensen i Köpenhamn:

– Kronprinsessan Mary är kanske Danmarks viktigaste ambassadör för hållbart mode. Därför är det extra kul att se henne i svensk design idag, dessutom i ett budgetkap kungliga mått mätt. Klänningen från H&M Conscious Exclusive Collection 2019 har inte bara en tidlös design, den är även gjord av vävt, ekologiskt silke, vilket känns helt rätt i tiden, säger Marika om kronprinsessans statement.

Mary matchade klänningen stilrent och nedtonat med en svart kavaj, svarta pumps, enkla smycken, ljust korallfärgat och håret stylat i en låg hästsvans.

Kronprinsessan mary av Danmark på konferens om hållbart mode i Köpenhamn. Foto: Mega/TT

Klänningen från budgetkedjan har flera trendsäkra attribut; rynkade detaljer, maxilängd, assymetrisk design och knäppning framtill.

 Silkesklänning från H&M:s conscious exclusive-kollektion. Läs mer och köp här.

Och klänningen har snabbt blivit en uppmärksammad prinsessfavorit. Så sent som under förra veckan gjorde kronprinsessan Victoria samma klädval under en officiell resa i Vietnam. Svenska kronprinsessan matchade med beiga mockapumps från Rizzo.

Kronprinsessan Victoria iklädd H&M i Hanoi. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård & doftljus. Köp nu!