Det italienska modehuset Moschino blir näst på tur att släppa en gästkollektion med H&M. "Det perfekta samarbetet med en kreativ mix av street-kultur och glamour", säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M. Här är allt du behöver veta om det hajpade släppet!

D

et var under Moschinos årliga fest på kändistäta festivalen Coachella, Kalifornien, i helgen som samarbetet avslöjades. I nutida anda avslöjades samarbetet i en Instagram live-sändning med  Moschinos kreative chef Jeremy Scott och supermodellen Gigi Hadid. Kollektionen har fått namnet Moschino [tv] H&M med motiveringen ”ett innovativt tv-koncept som väver samman sociala och traditionella medier för att skapa en kreativ multimediaplattform och en upplevelse för den digitala världen”. 

– Jag ser fram emot att visa alla fans Moschino [tv] H&M-kollektionen. Mitt arbete går ut på att nå ut till människor via mode, och detta samarbete gör att jag kan nå ut till fler fans än någonsin tidigare, säger Jeremy Scott.
H&M släpper kollektion med Moschino, i butik och online den 8 november.

Moschinos kreative chef Jeremy Scott, H&Ms kreativa rådgivare Ann-Sofie Johansson och supermodellen Gigi Hadid på Moschinos fest i Coachella.

Jeremy Scott – den orädde designern

Jeremy Scott är känd för att vara designern som inte är rädd att ta risker. Hans lekfulla design med populärkulturella referenser har både förvånat, roat och skapat debatt under åren på Moschino. Svampbob, McDonalds Happy Meal och Barbie är bara några av de logos som prytt såväl plagg som accessoarer i maxade kollektioner.

Moschino [tv] H&M kommer att bestå av både plagg och accessoarer för kvinnor och män, samt några ”spännande överraskningar”. Vilka dessa överraskningar är, återstår att se. Kollektionen släpps online och i utvalda butiker den 8 november.

Psst.. Lägger du hellre pengarna på en shoppingresa? Följ med Martina Bonnier till Milano, klicka på bilden för att läsa mer!

NUVARANDE H&Ms nya samarbete blir med Moschino – då släpps kollektionen
NÄSTA 7 knytblusar att bära med stolthet – i butik just nu