HOROSKOP: Så blir maj 2013 enligt stjärnorna

Hur blir maj för din del? Vad händer i karriären och kärleken? Vad bör du göra och vad bör du låta bli? Få svaren i ditt horoskop efter klicket. 

Av: Astrolog Eva Bladh
Illustration: Therese Lundell 

PSST ... Du missar väl inte de specialdesignade armbanden med månadssten av Sophie by Sophie i DV-shoppen?

VÄDUREN 21 mars–19 aprilMånadens utmaning är att använda dina resurser väl. Du längtar efter lyx och flärd och turen står på din sida. Visserligen är din dragning till det extravaganta ovanligt stark men det är också en gynnsam tid för affärer. När det gäller kärleken är det enda eventuella hindret din självkänsla, för utsikterna är goda.Månadens råd: Det är en bra tid för skönhetsvård men också att tänka igenom ekonomin. 

OXEN 20 april–20 majDetta är verkligen oxens egen månad, då du får chans att visa dig från din allra bästa sida. Några härligt lata dagar väntar, med trevligt umgänge, god mat och romantik. Du får också möjlighet att ägna dig åt ditt stora intresse. Din målmedvetenhet är stark men i en viss fråga når du längst med
lirkande och charm.  Månadens råd: Försök inte fånga njutningen. Slappna av och låt den komma till dig.

TVILLINGARNA 21 maj–20 juniDu väntar otåligt på att något nytt ska ta sin början, men var beredd på att det kan behövas ytterligare finslipning först. Privat får du möjlighet att glänsa när det gäller något som ligger dig varmt om hjärtat. Även jobbet flyter på bra om du ser till att vara väl insatt innan du uttalar dig i en fråga. Månadens råd: Var frikostig med beröm, det tar fram det bästa hos den du älskar.

KRÄFTAN 21 juni–22 juliSe upp. Någon som erbjuder sina tjänster kan hysa baktankar. För övrigt väntar en fin tid. Du hämtar inspiration och energi från en gruppaktivitet eller ett socialt nätverk. En ytlig bekantskap visar sig bli mer givande än du kunde tro. Om du är singel kan en ”vän till en vän” bära nyckeln till ditt hjärta.Månadens råd:  Vad gör dig harmonisk, kärleksfull och glad? Unna dig mer av det.

LEJONET 23 juli–22 augustiPerioden blir aktiv, framför allt på jobbet, där din organisationsförmåga är värdefull. Det finns risk för en konflikt men också möjlighet till en bra lösning. Hur det blir med kärleken beror på hur mycket energi du ger den. Du kan få kompromissa för att få tid för din älskade, men gnistan finns!Månadens råd: Ta ett par minuters paus, då du andas sakta och djupt med magen.

JUNGFRUN 23 augusti–22 septemberDu är omgiven av harmoniska energier och alla former av samarbete går smidigt. På jobbet har du stor chans att få som du vill i en angelägen fråga. Även privat är du inne i en period av flyt, framför allt när det gäller relationer. Genom att uppmuntra din partners positiva sidor väcker du kärleksglöden till liv. Månadens råd:  Fundera över konsekvenserna av oro. Finns det bättre sätt att reagera? 

VÅGEN 23 september–22 oktoberDet är dags att fatta beslut i en fråga, och en närstående blir ett bra bollplank. Något som först ser krisartat ut tar en överraskande vändning. Genom starkt engagemang får du välgörande förnyelse som kan gälla jobbet, ekonomin eller ett intresse. Det finns också chans till ett riktigt njutningsfullt kärleksliv. Månadens råd: Omge dig bara med vackra ting som ger dig glädje. Rensa bort resten. 

SKORPIONEN 23 oktober–21 novemberDe närmaste veckorna kan kännas lite motiga, särskilt om du vill ha snabba resultat och försöker få din vilja igenom till varje pris. Prova att lirka försiktigt och lita på att allt reder ut sig så småningom. Du är omtyckt och får sannolikt en intressant inbjudan. Nu hänger det på dig hur du utnyttjar tillfället.Månadens råd:  Ta din del av ansvaret för en viss relation, varken mer eller mindre.

SKYTTEN 22 november–21 decemberDu har bra flyt på jobbet och all anledning att vara nöjd med dig själv. En god vän förmedlar en upplysning som öppnar för en intressant möjlighet. Du som lider av någon fysisk krämpa återhämtar dig snabbt om du bara sköter om dig väl. När det gäller kärleken finns den i din närhet och väntar bara på att bli sedd.Månadens råd: Se till att få all den stimulans du behöver, både fysiskt och mentalt. 

STENBOCKEN 22 december–19 januariNu handlar det om att följa ditt hjärtas röst. Du omges av kreativa energier. När du använder dem för att uttrycka din förmåga får de dina ögon att stråla och gör dig attraktiv och glad. Det är en lämplig tid för fest och för­älskelse, om du bara vill kan du vara säker på att snart möta någon att dela kärleken med. Månadens råd: Gör något för ditt nöjes skull. Tillåt dig att vara spontan och glad. 

VATTUMANNEN 20 januari–19 februariMånadens utmaning blir att få tiden att räcka till för allt du vill göra. Det gäller att finna en bra balans mellan dina egna intressen och omgivningens förväntningar. Om du lyckas bevara en inre harmoni i en hektisk tillvaro väntar en intressant och händelserik tid, då det emellanåt gnistrar till rejält i kärlekslivet. Månadens råd: Just nu är det viktiga inte vad du gör utan hur du tänker om kärleken.

FISKARNA 20 februari–20 mars Perioden präglas av livlig kommunikation som kan leda till att en angelägen fråga klarnar. Någon uppskattar att få dela sina tankar med dig och utbytet blir ömsesidigt. Ett besök hos en släkting eller granne blir givande. Du mår bra av att vara fysiskt aktiv och av att göra något för andra. Kärleken kan börja via mejl.Månadens råd:  Sång, dans, aerobics och all slags livlig aktivitet ger dig energi nu. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!