Artikeln innehåller annonslänkar

Hitta rätt parfym för ditt stjärntecken.
Hitta rätt parfym för ditt stjärntecken. Foto: Maryviolet

Här är parfymen som passar ditt stjärntecken bäst

Är du blommig, sportig eller kanske kryddig? Baserat på Damernas Världs astrolog Margareta Hedins horoskop har vi plockat fram parfymerna som passar de olika stjärntecknen lite extra bra.

Väduren: Gucci Guilty edt

Gucci Guilty edt, 50 ml. Läs mer och köp här.

Väduren älskar tunga, sexiga dofter. Tuff, kaxig och magnetisk är ord som beskriver den utmanande Väduren – ord som även passar in på den klassiska doften Gucci Guilty. Varm och spännande, med toppnoter av syren och persika som lockar fram kvinnligheten. Här finns även patchouli, en växt vars doft förmedlar styrka.

Experten: 5 vanliga misstag du gör med din parfym – och så undviker du dem

Oxen: Van Cleef & Arpels Moonlight patchouli edp

Van Cleef & Arpels Moonlight patchouli edp, 75 ml. Läs mer och köp här.

Oxen strävar efter att vara klassisk och ultrakvinnlig. Jordig och sensuell är ord som beskriver Oxens doft väl, och Moonlight patchouli från Van Cleef & Arpels är en perfekt matchning. Den är påkostad och tidlös med noter av ros och iris blandat med utmanande nyanser av mocka och läder.

Tvillingarna: Shiseido Ever bloom edp

Shiseido Ever bloom edp, 50 ml. Läs mer och köp här.

Den utåtriktade Tvillingen utstrålar glitter och feststämning, då passar Ever bloom från Shiseido som handen i handsken. Elegans och lekfullhet uttrycks med härliga noter av jasmin, lotus och ros samt djupare och mer sensuella noter av mysk och apelsinblomma.

Kräftan: Marc Jacobs Decadence divine edp

Marc Jacobs Decadence divine edp, 30 ml. Läs mer och köp här.

Kräftans doft ska inte vara speciellt uppseendeväckande utan mer trygg och subtil – precis som Marc Jacobs Decadence divine. Där finns noter av allt från champagne och bergamott till kaprifol och saffran. Precis som stjärntecknet är doften fräsch och minimalistisk.

Lejonet: Hermès Galop d’ Hermès edp

Hermès Galop d’ Hermès edp, 50 ml. Läs mer och köp här.

Lejonet är passionerad och gillar att göra avtryck. Det är hög kvalitet som gäller och stjärntecknet älskar känslan av att utstråla värme, stil och klass. Den exklusiva doften Galop d’ Hermès med noter av läder, ros och saffran är som gjord för Lejonet. Detta är pondus i doftform!

Jungfrun: Miss Dior Absolutely blooming edp

Miss Dior Absolutely blooming edp, 50 ml. Läs mer och köp här.

Jungfrun är en svårtippad person. Fasaden må vara perfekt, men under ytan gömmer sig lite av ett vilddjur. Jungfrun gillar dofter som utstrålar renhet, kaxighet och föränderlighet och hon hittar det hos Miss Dior. Noterna är bland annat hallon, granatäpple och svartvinbär blandat med en lite kryddigare doft av rosépeppar.

Vågen: Burberry My Burberry black edp

Burberry My Burberry black edp, 30 ml. Läs mer och köp här.

Den perfekta Vågen har klass, är medveten om sig själv och även sin påverkan på andra. Precis som doften My Burberry black märks hon i mängden, och noterna av sensuell jasmin, lekfull ros och mystisk patchouli gör henne åtråvärd, men svårfångad.

Skorpionen: Elizabeth Arden Always red femme edt

Elizabeth Arden Always red femme edt, 50 ml. Läs mer och köp här.

Skorpionen är sexigheten själv. Magisk, mystisk och magnetisk är beskrivningen för detta vassa stjärntecken. Ett självklart val är Always red femme, där flaskans design i sig osar av förförelse. Den ljuvliga blomdoften med inbjudande inslag av vanilj, svartvinbär och mossa får varje människa på fall.

Skytten: Stella McCartney Pop edp

Stella McCartney Pop edp, 50 ml. Läs mer och köp här. 

Cool, obunden, hippiechic och lite galen – så beskrivs Skytten. Hon har huvudet på skaft och är påläst på det mesta. Precis som Pop från Stella McCartney är hon kaxig, djärv och väldigt cool. Doftnoten är en härligt blommig tuberos som blandas med sandelträ, vilket skapar en otippat feminin doft. Den fullkomligt skriker girl power.

Stenbocken: Hugo Boss The Scent for her, edp

Hugo Boss The Scent for her edp, 50 ml. Läs mer och köp här.

Makt är sexigt, tycker Stenbocken. Hon är makthavaren som med sin blotta närvaro får folk att böja sig för hennes vilja. Hon är väluppfostrad, elegant och korrekt, och hennes doft, The scent for her från Hugo Boss, är lyxig och sensuell. Doftackorden är persika och fresia som möts av syrenväxten osmanthus – den perfekta kombinationen för Stenbocken.

Vattumannen: Björk & berries White forest edp

Björk & berries White forst edp, 50 ml. Läs mer och köp här. 

Vattumannen är zodiakens wild card. Hon är en frispråkig och innovativ trendsättare. Men framför allt är hon medmänsklig och vänlig, precis som doften White forest från Björk & berries, med en inbjudande fläkt av trä och frisk luft. Toppnoterna är bland annat apelsin och svartvinbär som sedan kombineras med björk, rosa fresia och cederträ.

Fiskarna: Chloé Fleur de parfum edp

Chloé Fleur de parfum edp, 50 ml. Läs mer och köp här.

Fisken har det mesta: stil, känsla och en förmåga att förändra sig. Hon är känslig, med ett öga för konst och musik, och hon ligger ofta ljusår före andra med sin klädstil. Chloés doft är dov och ganska enkel, men framför allt fräsch, precis som hon själv. Doftnoterna är en blandning av härliga rosor mot en träig bas.

LÄS MER: Årshoroskop 2020 – horoskop med fokus på kärlek, karriär och ekonomi

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!