HÖSTMODE 2012: Skinnat till tusen

Skinn  – eller skinnimitation – i olika varianter är en stor trend hösten 2012. Damernas.se guidar dig till trenden och modeplaggen efter klicket.

Kappor, byxor, kjolar – allt ska vara i skinn hösten 2012. Syndigt svart, glossigt – eller det så heta, oxblodsröda skinnet – slimmar sig från topp till tå. 

Höstens skinntrend är tätt sammankopplad med den boxiga, fyrkantiga silhuetten. Boxig skinnjacka, matchade med rymliga, hellånga byxor. Inspireras av Sportmax och hypade märket Proenza Schouler. Även byxor som har formen av klassiska jodphurbyxor har sin givna plats i trendhösten 2012. Dessa syna bland annat hos Ermanno Scervino och Givenchy. Hos Givenchy matchas dessa ridinspirerade byxor med ridstövlar som har formen av hovar.
På kjolfronten är skinntrenden också närvarande, där det framför allt är vippiga varianter som vi ser. Ta en inspirationstitt på Loewe och Hermès.  
Inte att förglömma – skinntoppar och klänningar i skinn med stora, utstående ärmar. Rymligt är ledordet. Nytt för hösten 2012 är att skinnet gärna lackas, något vi ser hos bland annat Oliveira och Marni, och att många designers går över till att använda skinnimitationer istället för äkta skinn. Hurra för det!

Haakan, Givenchy, Sportmax, Loewe, YSL
Ermanno Scervino, Alexander Wang, Marni, Hermès, DKNY
Proenza Schouler, Oliviera, Dior, Balenciaga, Ackermann

TRENDTIPS!Skinnkjolen är tillbaka. Höstens trendigaste kjol är gjord i skinn – fast helst i skinnimitation. Låt den vippa och ta plats. Matcha med blanka ridstövlar. Inspireras av Givenchy.
– Färg! Våga dig utanför den svarta zonen och anamma andra trendiga skinnfärger som oxblodsrött och vinrött

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!