Alla looks från alla visningar på Fashion Week Stockholm FW17 samlade på ett och samma ställe. Se looksen som sätter agendan för det svenska höstmodet 2017.

Höstmode 2017: Rodebjer

Carin Rodebjer visar tydligt upp ”Rodebjer-kvinnan” i trendiga röda nyanser. Böljande volang-kjolar bryts av med snyggt skurna kostymer i blått och militärgrönt. Power-women paraden är total!

Caron rodebjer Fashion.

Carin Rodebjer.

Rodebjer aw17.

Rodebjer aw17.

Rodebjer aw17.

Rodebjer aw17.

Stylist: Tereza Ortis/Lund lund, Makeup: Josephine Öman/Lund lund, Hår: Joe Yves/Mikas

Höstmode 2017: Ida Sjöstedt

Ida Sjöstedt bjuder i vanlig ordning på både spets, tyll och blommor. Det känns som en typisk Ida-look rakt igenom hela höst-visningen. Vår favorit är definitivt den röda spets-outfiten, vill ha!

ida sjöstedt

idasjöstedt2

idasjöstedt3

idasjöstedt4

idasjöstedt5

idasjöstedt6

idasjöstedt7

Stylist: Sofie Krunegård/Adamsky, Makeup: Sandra Wannerstedt/Mikas Looks, Hår: Kevin Murphy, Nails: Frida Selkirk nail design

Höstmode 2017: Ida Klamborn

Vårens stora modefärg rosa håller i sig även i höst. En av de svenska designers som verkar förälskat sig i kulörten är Ida Klamborn, som har blivit Stockholms egna power-girl designer de senaste säsongerna. Det handlar nästan mer om hur och vem som bär looken än hur den faktiskt ser ut. Men Idas design kommer med en personlighet som alla vi kvinnor (och män!) borde omfamna. Go Ida!

idaklamborn1

idaklamborn2

idaklamborn3


Höstmode 2017: Hope

Hopes neonrosa och gröna accentfärger får gärna hängas in i garderoben till hösten! Nytt för i år är att Hope har utvecklat ett storleks-system där alla plagg funkar på både dam och herr. Dubbelt så mycket snygga plagg att välja mellan!

hope1

hope2

hope3

hope4

Höstmode 2017: Valerie

Valerie visar upp en härlig höstkollektion med plagg för både fest och vardag. Spets, glitter, sammet, volanger och fransar samsas om uppmärksamheten i Valeries höst -17 kollektion. Det är en uppgraderad Valerie med mer edge vi ser och om det är något vi tar med oss från denna visning är det att våga mer färg och glam i höst!

valerie aw17

Höstens trender.

Höstens mode 2017.

Valerie AW17.
Stylist: Naomi Itkes & team, Makeup: Bare Minerals, Hår: Davines

Höstmode 2017: Stand

Visningen äger rum i Stands showroom som är så vitt att man nästan får kisa när man kliver in genom dörren. Modellerna skrider fram i de perfekt skurna läderplaggen, samtidigt spelas fransk pianomusik och vi får i 10 minuter befinna oss i Stand-land. Fjolårets Guldknappen vinnare fortsätter att leverera! Läder i plagg att bära livet ut, här är det inte trender som regerar utan god smak och stil som håller i alla modeväder.

STAND1

STAND2

stand3

stand4

Styling: Karin Smeds, Makeup: Jeanette Tornqvist/Lund Lund, Hår: Karolina Liedberg/Linkdetails

Höstmode 2017: Whyred

Whyred avslutar hela modeveckan inne i den vackra salen på Ulriksdals slottsteater. De visar upp en stark höstkollektion med inspiration från Aniaraoperan. Många iögonfallande detaljer som pälskanter och en typ av modern korsett syns och varje look som kommer ut på catwalken känns nästintill fulländad.

whyred1

whyred2

whyred3

whyred4

whyred5

whyred6

Styling: Tereza Ortiz/Lund Lund, Makeup: Josefin Scherdin/MikasLooks, Hår: Sainabou Chune/MikasLooks

Höstmode 2017: Haal

Anders Haal höll en underhållande visning i ett mörkt rum på Fotografiska. Med virtual reality-glasögon fick vi kliva in i Haals värld som visade oss de karaktärer vilka designern blivit inspirerad av i den kreativa processen. Bland annat hånglande ungdomar, brinnande skyltar och cheerleaders. En ny typ av front row och helt utan fotografer som stör, bara Haals vision mitt framför ögonen på oss. Kollektionen består av ett gäng sportiga streetplagg som är en lättburen och älskad trend!

haal2.

haal3

haal4

haal5

haal6

Styling: Nicole Walker/LinkDetails, Set design: Christian Feltham

Höstmode 2017: Stylein

En sober och minimalistisk look tillsammans med Styleins vackra hantverk är inget vi tackar nej till. Skandinavisk design när den är som bäst! Stråkar spelar i högtalarna på Berns när Stylein visar upp sin höst kollektion för 2017.

stylein aw17

Stylein köpa online.

Stylein aw17

Stylein höst

Mode hösten 2017.

Stylist: Linn Hägglund, Makeup: Kevin Murphy, Hår: Josefin Scherdin/Mikas Looks

Höstmode 2017: Daisy Grace

Daisy Grace visar, till skillnad från de andra varumärkena, upp sin SS-17 kollektion genom ett ”see now shop now”- koncept. Den presenterades i ett kortfilms format regisserat av Andreas Öhman. Alla plagg finns att köpa redan nu!


Höstmode 2017: Emelie Janrell

Första säsongen Emelie Janrell visar en fullständig kollektion under Stockholm Fashion Week är det en fröjd att se. De välskräddade plaggen tillsammans med en grym styling känns helt naturlig trots plaggens aningens excentriska snitt och färger. Kanske kommer Emelie Janrell ta över röda mattan i år?

Emelie Janrell aw17.

emelie janrell aw17.

Styling: Christopher Insulander/Link Details, Makeup: Johanna Sylvan/Link Details, Hår: Henrik Haue/Link Details, Skor: Rebecca Björnsdotter

Höstmode 2017: Naim Josefi

Naim öppnar modeveckan med en rad denimplagg och toppmodellen Frida Gustavsson i spetsen. ”Gangs” kallas kollektionen och är en hyllning till Yves Saint Laurents, ”The Mondrian Collection” från -65. Laserprint och paljetter av stål i blått, grått, vitt och svart. Monokromt och lättstylat!

Naim Josefi aw17

Naim Josefi aw17

naim josefi aw17

Naim Josefi AW17.

Styling: Robert Rydberg/LinkDetails, Makeup: Josefina Zarmén, Hår: Karolina Liedberg

Höstmode 2017: Busnel

Med snöliknande flingor över catwalken visar Busnel upp en elegant och kvinnlig look. Denna säsong, aningens mer lekfull än tidigare. Även här ser vi höstens stora trendfärg lysa stark. Från topp till tå eller bara som accessoar är rött färgen att satsa på!

Busnel aw17

busnel aw17

busnel aw17

busnel aw17

busnelaw17

Styling: Robert Rydberg, Makeup: Anya De Tobon, Hår: Erika Svedjevik

Höstmode 2017: Lazoschmidl

Lazoschmidl visar plagg som både vi och våra manliga vänner vill klä sig i. Det är helt klart en kollektion med glimten i ögat. Hudnära siluett med glansiga material och blinkningar till 90-talets estetik. Lazoschmidl gör unisex kläder, men har hittills endast låtit män gå deras visningar. Vi följer Lazoschmidls utveckling med spänning och väntar på att Rebecca & Fiona ska upptäcka deras nya favorit-designer!

Lazoschmild aw17

lazoschmidl

Sthlm fashion week

Makeup: Mirja Andersson, Hår: Nicholai Eriksson, Session/Kevin Murphy

Höstmode 2017: Hunkydory

”A group of teenagers at an after party, digging into the wardrobe of an eccentric ’70s rockstar.” Så förklarar Hunkydory inspirationen till höstens kollektion. De visar de där leopardbyxorna vi inte visste att vi behövde, men också den perfekta vita skjortan. Här finns något för alla!

hunkydory aw17

Hunkydory AW17.

höstmodet 2017

hunkydory


Höstmode 2017: House of Dagmar

Dagmar har denna säsong hittat sin främsta inspiration i den australienska konstnären Svenja Deininger’s målningar. Visningen hölls i Arkitekturskolans spiraltrappa i Stockholm. På varje våningsplan bjöds modepubliken på en sofistikerad look med grafiska former. Även här ser vi den höstens röda trendfärg lysa starkt.

dagmar AW17

Hösttrender.

House of Dagmar.

Dagmar AW17.

Dagmar fashion brand.

House of dagmar aw17.

Styling: Victoria Serier, Makeup: Anya De Tobon, Hår: Erika Svedjevik

Höstmode 2017: Beckmans college of design

Hos Beckmans visas 12 individuella kollektioner upp i samarbete med utvalda nordiska väletablerade modemärken. Vi på Damernas värld är mäkta imponerade av nivån på årets elever. Vackert hantverk, hög kvalité och design att sukta efter!

Disa Gadd x Oscar Jacobson

Disa Gadd x Oscar Jacobson

 

Johan Bazaz x Hope

Johan Balaz x Whyred

 

Julie Borch-Christensen x Hope

Julie Borch-Christensen x Hope

 

Sofia Hildebrand x 2NDDAY

Sofia Hildebrand x 2NDDAY

Daniela Persichetti x Örjan Andersson

Daniela Persichetti x Örjan Andersson

 

Julia Andersen x Oscar Jacobsen

Julia Andersen x Oscar Jacobsen

 

Angelica Eichler x Marimekko

Angelica Eichler x Marimekko

 

Malin Delin x Örjan Andersson

Malin Delin x Örjan Andersson

 

Natalie Johansson Strand x Marimekko

Natalie Johansson Strand x Marimekko

Josephine Johnzon x Whyred

Josephine Johnzon x Whyred

 

Alecsander Rotschild x Hope

Alecsander Rotschild x Hope

Linchao Zhang x 2NDDAY

Linchao Zhang x 2NDDAY


Höstmode 2017: Swedish fashion talents

Sweden Fashion Talents är ett projekt som drivs av Swedish Fashion Council. Det är ett grymt initiativ där de uppmuntrar och motiverar nya modemärken att satsa! Se årets utvalda designers nedan och lägg deras namn på minnet, det kan mycket väl vara framtidens modestjärnor.

Johannes Adele

Johannes Adele

 

Johannes Adele

Johannes Adele

 

Naemi Gustavsson

Naemi Gustavsson

Ama Awe

Ama Awe

 

Ama Awe

Ama Awe

 

Dailyroutine

Dailyroutine

 

Dailyroutine

Dailyroutine

Stylist: Amanda Hörlin, Makeup: Makeup Academy Linda Mehrens, Hår: Grazette of Sweden

Höstmode 2017: J.Lindeberg

Johan Lindeberg är tillbaka och AW -17 blir hans ”comeback” kollektion. Vackra ytterplagg med som skapar stark ”vill-ha” känsla. Den välbekanta J.L-loggan syns på bl.a revär och skärp, kul tycker vi! Vi lägger de gula och röda accentfärgerna på minnet inför planeringen inför höstgarderoben.

sthlm fashion week

llindeberg2

jlindeberg3

jlindeberg4

Foto: fashionweek.se
NUVARANDE Hetaste höstmodet 2017 enligt våra svenska designers och märken
NÄSTA Här är populäraste klädmärkena på Blocket – se topplistorna från 2016