Nya skor hör våren till, men tyvärr händer det allt för ofta att vi upptäcker att skorna sitter lite väl tight. Som tur är finns det två husmorsknep som enkelt löser problemet – spana in dem här nedan!

tighta-skor

Börja med att sätta på dig några extra par strumpor (så många du får plats med) och ta sedan på dig skorna. Ja, vi vet att det inte kommer finnas mycket extra plats, men några minuters med extra trångt i skorna kommer vara värt det sen. Använd en hårfön och blås på skorna medan du har extrastrumporna på dig. När du är färdig med fönen så behåll skorna på tills de kylts ner, ta av dig skor och extrastrumpor, och vips har skorna tänjts ut en bit.

husmorsknep-tanj-ut.skor

Ett annat traditionellt husmorsknep är frysknepet. Då stretchar du ut skorna genom att placera en påse med vatten i skon, ställ dem sedan i frysen över natten. Men undvik att göra det med skor i känsliga material. Bildkälla.

Vill du läsa fler smarta knep? Surfa vidare till våra husmorsknep för skor och kläder och passa på att Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting.

byline_Johanna