Karl Lagerfeld och L’oréal släpper exklusivt sminksamarbete

Fyra månader efter modelegenden Karl Lagerfelds död presenteras ett av hans sista livsverk – ett världsomspännande samarbete med L'oréal Paris.

D

en 19 februari 2019 gick modeikonen Karl Lagerfeld bort efter en tids sjukdom, men hans arv lever vidare. Innan sin död påbörjade han ett samarbete med skönhetsjätten L’oréal Paris och nu släpper de en sminkkollektion tillsammans.

karl lagerfeld samarbete loreal paris 2019

Foto: Rex Shutterstock

Karl Lagerfeld blev 85 år gammal.

– Den här sminkkollektionen speglar verkligen Karl Lagerfelds universum och vad Karl älskade med smink – han använde ofta ögonskuggor som färger på sina skisser, säger Caroline Lebar, Head of image and communication på modehuset Karl Lagerfeld.


Chefredaktör Jonna Bergh om Karl Lagerfeld: ”En odödlig legend redan före sin död”

Genom åren gjorde Karl Lagerfeld flera uppmärksammade designsamarbeten. Han var en av de första att gå samman med H&M för att göra en kollektion tillgänglig för den stora massan och har även gjort andra samarbeten med jättar som Coca Cola. Förra året släppte han en uppmärksammad sminkkollektion med australienska märket ModelCo.

Sminkkollektionen med L’oréal Paris kommer visas upp i sin helhet den 20 september, under modeveckan i Paris, och släpps i butik världen över den 27 september. Priserna sägs vara i samma klass som L’oréals Paris övriga produkter.

Läs också: Ikoniska citat av Karl Lagerfeld vi aldrig kommer glömma

Foto: TT