Se modeller som Cara Delevingne, Penélope Cruz och Kaia Gerber visa upp Karl Lagerfelds sista kollektion för Chanel under den pågående modeveckan i Paris.

Å

rets Chanel-visning under den pågående modeveckan i Paris började i tystnad. En tyst minut hölls till minne av modehusets chefsdesigner Karl Lagerfeld, som gick bort den 19 februari i år. Lokalen för visningen hade förvandlats till en snöig vintervärld med alpstugor och snötäckta bergstoppar. På gästernas stolar låg ett kort med en illustration av Karl Lagerfeld och Chanels grundare Coco Chanel, och texten ”The beat goes on…”.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av CHANEL (@chanelofficial)

Gäster som dök upp för att hedra Karl Lagerfeld och se Chanels höst/vinter 2019-visning var bland andra Anna Wintour, Kristen Stewart, Naomi Campbell och Claudia Schiffer.

Foto: Swan Gallet/WWD/REX

Kristen Stewart längst fram på Karl Lagerfelds sista visning

På catwalken gick modeller som Cara Delevingne, Penélope Cruz och Kaia Gerber.

Foto: David Fisher/REX

Cara Delevingne på Chanels catwalk

Kollektionen för hösten och vintern 2019 bestod av mycket tweed och rutiga mönster på långa kappor, pufferjackor, vida byxor, hattar och varma boots. Majoriteten av plaggen var mörka, men det visades också en del helvita looks, där Penelope Cruzs puffiga fjäderminikjol stack ut.

Foto: David Fisher/REX

Penelope Cruz på catwalken för Chanel

Avslutningen på modevisningen var känslosam. När den sista låten, David Bowies Heroes, spelades var det flera av modellerna och gäster i publiken som inte kunde hålla tårarna tillbaka.

Karl Lagerfelds sista visning för Chanel

Foto: David Fisher/REX


LÄS OCKSÅ:

• 12 Chanel-visningar vi aldrig glömmer

Jonna Bergh om Karl Lagerfeld: En odödlig legend redan före sin bortgång