Foto: caracterdesign

Så får du snabbt ny energi med ett hemmaspa – 7 enkla tips

Växlingen mellan torr inomhusluft och kall utomhusluft under höst- och vintertid gör att huden snabbt hamnar i obalans. Vad kroppen behöver är en härlig peeling och sedan en skön boost med fukt. Här är 7 enkla och härliga steg som snabbt ger dig ny energi!

1. Skippa stressen

Det är en klyscha, vi vet! Men det stämmer. Ska det här vara din spa-stund så passa på att göra den till det. Glöm måsten och tillåt dig att prioritera bara dig själv i en timme. Det är värt det!

LÄS OCKSÅ: Här är bilden som får dig att slappna av på några sekunder

2. Ge huden en nystart

Börja med att ta ett skönt bad eller en varm dusch och passa på att applicera en kroppsskrubb, en rivig crème som rensar huden på döda hudceller och andra slaggprodukter. Här hittar du bäst i test av kroppsscrubber som ger vacker och återfuktad hy.

3. Undvik statiskt hår med hårinpackningar

När du står i duschen eller ligger i badet så passa på att göra en fuktgivande hårinpackning. Den torra luften gör att håret gärna blir statiskt på vintern och det är vad du ska roda bot på nu. Fler tips på hur du kan undvika statiskt hår hittar du här!

LÄS OCKSÅ: Återfuktande hårinpackningar – här är bäst i test

4. Skäm bort naglarna så att de blir starka

Naglarna är en annan del på kroppen som ofta behöver extra fukt på vintern. Varma bad och långa duschar är sköna men suger tyvärr fukt ur naglarna, därför är det bra att följa upp duschen eller badet med nagelolja, rikligt med handkräm och ett lager av ett vårdande nagellack. Tips! Här hittar du tips på en härlig handkräm, speciellt framtagen för trött hud som behöver energi.

5. Fotbad och fotcrème ger glada fötter

Fötter som är instängda i vinterskor hela dagarna behöver också skämmas bort lite extra. Unna dig ett fotbad och massera sedan in en fotkräm innan du ska gå och lägga dig eller medan du tar det lugnt i soffan en stund. Då kan krämen absorberas i lugn och ro utan att störas av svett eller skoskav. Sätt på dig en bomullsstrumpa så får crèmen lite extra värmeboost.

6. Peeling och fukt ger lyster till ansiktet

Även hyn i ansiktet tar stryk av de stora växlingarna mellan torr luft inomhus och kylan ute. Unna dig därför först en ansiktspeeling och sedan en skön fuktgivande ansiktsmask. Det här är bra att göra på kvällen innan du går och lägger dig, ifall att din hy skulle få en rodnad av peelingen. Vill du läsa mer om peeling för ansiktet kan du läsa det här och här.

7. Slipp fnasiga läppar

Är dina läppar redan torra spelar det ingen roll hur mycket läppbalsam du applicerar – det gör ingen nytta ändå. Knepet är att gnugga läpparna fria från fnasigheter med hjälp av en blöt frotté-handduk på morgonen och sedan smörja in med ett vanligt läppbalsam.

LÄS OCKSÅ: Enkla knepen som botar torra läppar (och orsakerna till att du får det!)

Av: Therese Hallberg och Johanna Ewerbring

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!