Banankaka med bara 3 ingredienser (bananer, kakao, bakpulver!)

Älskar du banan och godsaker som går enkelt att slänga ihop? Då är den här banankakan definitivt någonting för dig!

Banankaka – ingredienser:

2 bananer

1–1,5 msk kakao

1–2 tsk bakpulver

(Extratips för dig som äter ägg: Om du vill går det även att tillsätta tre vispade ägg och mixa ihop med smeten för att få en ”fluffig sockerkakskänsla” på banankakan.)

LÄS OCKSÅ: Nyttigt godis: 5 smarriga recept utan socker

Så gör du banankakan:

Mixa en banan med 0.5–1 tesked bakpulver – och häll i en mindre ugnsfast form med bakplåtspapper.

Mixa sedan en till banan med 0.5–1 tesked bakpulver – tillsammans med en matsked kakao.

Häll även ner detta i formen och rör runt lite med en slickepott för att få till tigermönstret.

Grädda i ugnen i cirka 25 minuter, på 175 grader (men håll koll!)

Vill du smaksätta mer? Testa gärna vaniljpulver, kanel och/eller kardemumma i smeten!

Tack till Karin Olsson för att vi fick dela ditt egengjorda recept som du publicerade i Facebookgruppen ”Vad lagar du för veganmat idag?” ❤️ Det här kommer vi njuta av!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Damernas Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande