Världens snabbaste 71-åring bevisar att det aldrig är för sent att följa drömmar

Barbro Bobäck tröttnade på att få höra att det var för sent för att göra det man vill. Sagt och gjort, hon började träna och kan i år stoltsera med två VM-guld och ett EM-guld – som 71 åring.

Barbro Bobäck är flerfaldig världsmästare i veteran-VM i friidrott, trots att hon började träna först för tre år sedan. Efter en paus från löpningen i 50 år.

– I hela mitt liv har jag fått höra att det är för sent. Man skulle ha gjort det och det och nu är jag för gammal. Men jag har upptäckt att det inte är för sent, säger hon i klippet.

Barbro är onekligen ett levande bevis på att det stämmer samtidigt som hon vill inspirera fler. Något Åhlens tagit fasta på när de rekryterat henne som frontperson till satsningen Sport & balans. En avdelning som trycker på att det aldrig är för sent att börja träna och försöka hitta den gyllene balansen i livet. Vi kan inte tänka oss någon bättre frontfigur än Barbro som ser ut att andas målmedvetenhet och balans i samma takt som vi andas syre.

Kan hon snöra på sig skorna så kan också vi – för det är faktiskt aldrig försent.

#Hejabarbro

Vill du läsa fler liknande artiklar? Gilla oss på Facebook så missar du ingenting!

Du vill kanske även läsa:

6 kvinnor som får oss att se på skönhet med nya ögon

Girl with curves-bloggaren Taneshas bästa tips för att älska sin kropp

Nu förbjuds för smala modeller – Frankrike inför lag som ger fängelse och höga böter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!