Då har du bäst chans att få napp via en dejtingapp

Vilken är egentligen den bästa veckodagen och tidpunkten för att hitta sin nästa fling? Nu vet vi!

Det är Happn – en geodejtingapp som försöker para ihop användare som någon gång har varit nära varandra på stan, på klubben eller på något annat ställe –  som har tagit reda på svaret genom att analysera när deras användare är som mest aktiva. Inte så värst förvånande så är det helger som är mest lyckosamma att onlineragga på, då är aktiviteten som störst enligt undersökningen. Allra bäst chans till romans är det på söndagar, medan den sämsta dagen att flirta på är torsdagar – då håller användarna som hårdast i sina gilla-markeringar.

– Oavsett var man bor i världen så är helgen den period i veckan då flest är aktiva. Det är intressant att söndagen är den dag då vi flirtar mest i Sverige, säger Marie Cosnard, Head of Trends på Happn.

Undersökningen visar också att aktiviteten i appen är som störst runt klockan 19 på kvällen. Näst bäst är att flirta vid 22-tiden då både gilla-markeringar och matchningar stiger kraftigt. Om du är en ”kvart i tre-raggare” har du däremot inte så mycket att hämta i onlinedejtingvärlden, aktiviteten är nämligen som allra lägst just då.

Kort sagt: Det är klockan 19 på söndagar du ska flirta loss för bäst utdelning!

Så ökar du dina chanser för en lyckad dejt

Men när du väl har fått till en dejt då? Hur förbereder du dig bäst för att dejten ska bli lyckad? Det har dejtingsajten Match.com tagit reda på.

Enligt en undersökning gjord av företaget tycker kvinnor att den viktigaste förberedelsen inför en dejt är att fixa en snygg outfit, medan män fokuserar mer på att städa hemma. Att förbereda sig genom att se till så att man har en fräsch andedräkt är också viktigt, för både kvinnor och män.

– Inför en dejt är förväntningarna höga och det kan kännas lite pirrigt. Det kan vara skönt att hitta trygghet i förberedelser och det är definitivt intressant att få en inblick i. När det väl kommer till dejten så är kemin ofta det viktigaste – om det klickar så är en stökig lägenhet eller ett par mindre moderiktiga turbyxor bara något som gör dejten mer intressant, säger Robin Goncalves, pressansvarig på Match.

Väl på dejten visar undersökningen att det är ett big no no att ta upp ämnen som gamla ex, politik, pengar och religion. Att titta för mycket på mobilen eller vara oförskämd mot människor går också bort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!