Bo, äta och göra i Varberg – Jennie Hammars bästa semestertips

Damernas Världs LA-baserade influencer, frilansjournalisten Jennie Hammar, tillbringade sina barndomssomrar på Västkusten. Trakterna runt Varberg ligger henne extra varmt om hjärtat!

Boende och hotell i Varberg

Jag sommarjobbade på en restaurang på stranden i Apelviken som yngre. Några av mina finaste minnen är från den tiden – när jag susade runt på cykel mellan stränder, vänner, jobb och restauranger. Klassiska Varbergs Kusthotell (dubbelrum från 975 kr/natt) ligger precis vid vattnet i Apelviken. Annars kan det vara bra att hyra en sommarstuga vid stranden, eller ett hus längre in mot stan. Se även till att hyra en cykel att ta dig runt med.

Varbergs Kusthotell, Nils Kreugers väg 5, hemsida: varbergskusthotell.se.

Bästa restaurangerna och maten i Varberg

– Ett besök på John’s Place är ett måste. Det ligger mitt på stranden och serverar mästerliga stekar på kvällarna och kallt rosévin vid solnedgången. Sen finns också &Olles som ligger längre bort på samma strand. Stanna till för lunch eller en öl efter badet.

John’s Place, Tångkörarvägen 4, hemsida: johnsplace.nu.

Att göra i Varberg

– Gå strandpromenaden antingen morgon eller skymning,  till dofterna av havsvågor och tända kolgrillar. Titta upp i fästningen en eftermiddag, häng på stranden eller se en konsert, det brukar finnas ett bra utbud mellan Varberg och Falkenberg. Om vädret inte är på topp är det perfekt att unna dig ett par timmars spa. Det finns mer än ett ställe som erbjuder denna sorts avkoppling.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård & doftljus. Köp nu!