Bokaktuella Daniel Redgert – geni eller galning?

Daniel Redgert har kallats allt från pr-geni till kändiselitens lilla sweetheart. Han har just skrivit sina memoarer – och han är 25 år gammal.

Han är pr-chef på Perfect Day Media, driver en av Sveriges största intervjupoddar –med 150 000 lyssnare i veckan – och ger nu ut sin självbiografi. Titeln på Daniel Redgerts debutbok är sällsynt passande: Vem fan är han??.

Varför ville du skriva memoarer?

– Jag tycker att jag har en historia att berätta. Och så känns det förlegat att man måste vänta tills man ligger på dödsbädden med att ge ut sin självbiografi. Jag kan ju ge ut en ny om 25 år.

Ge oss ett exempel på hur driven du är?

– Jag är 18 år, bor i Västerås och sitter och pluggar till ett prov. Då ser jag en Facebook-status som säger "Vi behöver statister till en musikvideo med Robyn i Stockholm om tre timmar". Jag tänker: Vad kommer ett MVG i stället för ett VG på det här provet att ge mig, jämfört med om jag åker dit och kanske får träffa Robyn? Så jag säger till min mamma att jag ska sova hos en kompis och tar tåget till Stockholm. Det hela är slut klockan 23, sista tåget hem har gått och jag har ingenstans att sova. Jag googlar upp ett kebabställe som har öppet dygnet runt, går dit och sitter där tills första tåget går klockan sex. Sen går jag direkt till skolan och gör provet.

Vad är ditt budskap med boken?

– Att man ska ta makten över situationen. Det finns ingen genväg, det gäller att hitta sin egen väg.

LÄS MER: Drömmer du också om att skriva en bok? Åk på skrivarhelg och bli coachad av etablerade författare!

Vad är din vision?

– "World domination". När de möts på taket till Vita huset i House of cards och delar på en cigg och planerar hur de ska ta över världen... det är så mycket goals! Sverige är självklart inte slutmålet. Om jag ger ut min självbiografi när jag är 25, vad ska jag göra de kommande 50 åren – sitta på Brillo och äta räksallad?

Vad tror du att du gör om fem år?

– Då tror jag att jag lyckats ta mig in i serien Million dollar listing med Fredrik Eklund – jag tänker att jag kan vara hans assistent eller högra hand i serien. Jag kanske har en podd i USA, jag driver ett eget bolag som håller på med media. Jag tror jag är tio år från ekonomiskt oberoende.

Hur vill du bli ihågkommen?

– Som galningen som faktiskt lyckades.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!