Foto: deimagine

Glada nyheter till alla kaffeälskare – de som dricker kaffe lever längre

Säg ja nästa gång någon frågar om ni ska ses på en kopp kaffe! Studier visar nämligen att personer som dricker kaffe lever längre än de som inte dricker kaffe alls.

En stor Europeisk forskningsstudie som publicerats i 

Annals of Internal Medicine visar att kaffe har tydliga hälsofördelar. I studien analyserade de över en halv miljon människors kaffevanor i tio olika europeiska länder.

Resultatet visar att kaffe går att koppla till ett längre liv och en minskad risk att dö i olika sjukdomar – oavsett vilket land du bor i. Studien visar också att en regelbunden kaffekonsumtion leder till lägre risk att drabbas av cirkulations- och matsmältningssjukdomar.

LÄS MER: Så dricker du kaffe som en italienare – här är orden du behöver ha koll på

Exakt vad det är i kaffet som ger den positiva effekten på hälsan kunde forskarna inte dra någon slutsats kring. Däremot såg de att personer som dricker koffeinfritt kaffe också hade bättre hälsa jämfört med de som avstår kaffe.

Hur mycket kaffe ska man dricka?

Studien visar att personer som dricker ungefär tre koppar kaffe om dagen lever längre än personer som inte dricker kaffe alls – så passa på att njut lite extra av din nästa kopp kaffe!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!