Hyllade brudklänningar från Ida Sjöstedt

Bland den i övrigt ganska sparsmakade, minimalistiska svenska designen lyser en kitsch-stjärna.
"Crystal Palace" heter den kommande höstkollektionen från den svenska designern  Ida Sjöstedt, som gjort sig vida känd under epitetet tylldrottningen. 

Spetsar, tyll och glittrande föremål (stenar, paljetter eller strass) är viktiga ingredienser i Ida Sjöstedts design som kallar för tasteful kitsch. Och så även för hösten och vinter 2011/2012.
Tillsammans med klockade kappor med pälskragar, byxdressar i mönstrade, tunna material och transparenta tyger, utgörs den kommande höstkollektionen av just spetsar, glitter och tyll. Mest uppmärksamhet från besökarna fick de avslutande brudklänningarna, som hade kjolar av tyll och överdelar av spetsar och blomarrangemang. 

DV:s moderedaktör Robert Nordberg tycker till om kollektionen: "Det kändes som att Ida Sjöstedt hade 'glam it up' denna säsong, med handbroderier och kristaldetaljer. Och det var mycket fokus på just detta. Min favorit ut kollektionen var en tunn, vit, broderad meshcape. Brudklänningarna var också helt fantastiska. Ida Sjöstedt är som en ö i den svenska designvärlden, det känns viktigt att det finns någon med ett sådant uttryck. "

Se hela visningen från Ida Sjöstedt genom att klicka på bilderna till höger. 

FOTO: © Kristian Löveborg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!