Foto: Christofer Dracke

”Ibland behöver man få höra att man är fin”

Av hundra sökande valdes fem kvinnor ut för en makeover med Ellos styling- och makeupteam. Ann Otterbeck, vars liv förändrades till grunden för sex år sedan, var en av dem.

Efter att ha fått sitt första barn blev livet omkullkastat och Ann Otterbeck la bokstavligen hela sitt liv på hyllan för att ta hand och vårda sin dotter som läkarna inte gav mer än fem år att leva.

”Hela ens liv blir omkullkastat och någonstans på vägen tappar man bort sig själv”, säger Ann och berättar att hon sökte till Ellos makeover för att försöka hitta tillbaka till den person hon en gång var och som hon gömt och glömt under väldigt många år.

I dag har hennes dotter fyllt sex år men oddsen är inte är jättemycket bättre än när hon föddes.

”När min dotter kom satte jag hela mitt liv åt sidan. Om man bara har ett barn till låns vill jag ge det bästa åt henne”, säger Ann Otterbeck och berättar att hon själv har haft mycket problem med kroppen de senaste åren och att hon inte ser ut som hon gjorde förr.

”Min kropp är inställd på flykt hela tiden och jag har insett att jag måste våga landa i stressen och även våga visa mig för andra människor så som jag ser ut i dag.”

Bland annat ville Ann Otterbeck få hjälp att sminka munnen eftersom hon aldrig riktigt fått till rätt nyans tidigare. Utmaningen var att hitta rätt färg som dessutom satt kvar. Dessutom ville hon få tips på kläder som passar hennes nya kropp.

”Kroppen förändras och jag ville få tips på kläder som är representativa för en familj men som jag även kan känna mig attraktiv och sexig i.”

Vad var det bästa med dagen?

”Aha-upplevelsen när allt blev färdigt. Att se att jag fanns där någonstans och att de lyckades få fram det.”

Vad kommer du att ta med dig?

”Den här upplevelsen har gjort att jag har börjat våga tro på mig själv igen. Trots att livet är ganska jobbigt så ska jag inte glömma mig själv. Jag är mamma men jag är också Ann och trots att åren går och kroppen förändras så är det viktigt att vara stolt över den man är och det man har i dag. Man behöver inte vara modell för att vara nöjd med sig själv.”

Se hela filmen på Anns förvandling här:

 

Köp produkterna som Ann fick här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!