7 saker du inte ska förvara i badrummet – handduk och nagellack är två av dem.
7 saker du inte ska förvara i badrummet – handduk och nagellack är två av dem. Foto: TT

7 saker du inte ska förvara i badrummet – undvik vanliga misstagen

Smink och rakhyvlar är sådant vi gärna använder i badrummet och därför också har en tendens att förvara där. Men visste du att de här sakerna trivs bättre på andra ställen i hemmet?

1. Smink

Smink mår bäst i rumstemperatur. Eftersom temperaturen i badrummet varierar när man duschar eller tar ett varmt bad, är det inte en ideal miljö för sminkväskan.

2. Läkemedel

De flesta av oss har väl "medicinskåpet" i badrummet, men även dessa trivs bäst i rumstemperetur eller på en sval och torr plats. Om läkemedel förvaras i fel temperatur kan de förlora sin effekt.

3. Elektronik som inte är vattentät

Det kan vara lockande att ta med sig radion eller mobilen in i badrummet, men om de inte är tillverkade för att vara i våtutrymmen är de väldigt känsliga för fukt och kan sluta fungera i en sådan miljö.

Håll icke vattentät elektronik borta från vatten och fukt. Foto: TT

LÄS MER: Så rakar du benen och bikinilinjen rätt (hejdå röda prickar!) 

4. Rakhyvlar och rakblad

Det mest naturliga för de flesta är nog att förvara extra rakblad och rakhyvlar i badrummet – där man behöver dem. Men om de inte är inplastade riskerar de att förstöras redan innan du börjat använda dem. Ånga och fukt kan få de att rosta illa kvickt.

5. Smycken

Ringar, örhängen och halsband åker ofta av och på i badrummet, men det bästa är att hålla bling-blinget utanför badrummet. Den fuktiga miljön påskyndar oxidering och kan därför få dina smycken att se dassiga och trista ut snabbare. Förvara i ett torrt och svalt utrymme i stället.

6. Handdukar

Badrummet är en av de vanligaste platserna i hemmet för mögel. Eftersom handdukar är känsliga för mögeltillväxt gör du bäst i att förvara dem någon annanstans. Kanske i ett skåp i hallen.

Visste du att handduken inte bör förvaras i badrummet? Foto: TT / Camera Press

7. Nagellack

Om du vill att dina nagellack ska hålla längre ska du inte förvara dem i badrummet. Nagellack trivs bäst i rumstemperatur – alltså inte i kylen heller som många kanske tror (det gör bara att lacket får svårare att spridas ut jämnt över nageln när du målar). Precis som sminket bör lacken alltså inte vara i badrummet där temperaturen ofta varierar.

LÄS MER: Så får du nagellacket att torka under 2 minuter (busenkelt knep!) 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!