Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

7 saker du inte ska förvara i badrummet (vi har gjort fel med alla!)

Smink och rakhyvlar är sådant vi gärna använder i badrummet och därför också har en tendens att förvara där. Men visste du att de här sakerna trivs bättre på andra ställen i hemmet?

1. Saker du inte ska förvara i badrummet: Smink

Smink mår bäst i rumstemperatur. Eftersom temperaturen i badrummet varierar när man duschar eller tar ett varmt bad, är det inte en ideal miljö för sminkväskan.

 

2. Saker du inte ska förvara i badrummet: Läkemedel

De flesta av oss har väl "medicinskåpet" i badrummet, men även dessa trivs bäst i rumstemperetur eller på en sval och torr plats. Om läkemedel förvaras i fel temperatur kan de förlora sin effekt.

LÄS OCKSÅ: 7 inredningsmisstag som gör dig stressad hemma (och så får du harmoni!)

 

3. Saker du inte ska förvara i badrummet: Elektronik som inte är vattentät

Det kan vara lockande att ta med sig radion eller mobilen in i badrummet, men om de inte är tillverkade för att vara i våtutrymmen är de väldigt känsliga för fukt och kan sluta fungera i en sådan miljö.

 

För mer inspiration – kom på Sweden Fashion & Beauty Day! Läs mer och köp din biljett här!

 

4. Saker du inte ska förvara i badrummet: Rakhyvlar och rakblad

Det mest naturliga för de flesta är nog att förvara extra rakblad och rakhyvlar i badrummet – där man behöver dem. Men om de inte är inplastade riskerar de att förstöras redan innan du börjat använda dem. Ånga och fukt kan få de att rosta illa kvickt.

5. Saker du inte ska förvara i badrummet: Smycken

Ringar, örhängen och halsband åker ofta av och på i badrummet, men det bästa är att hålla bling-blinget utanför badrummet. Den fuktiga miljön påskyndar oxidering och kan därför få dina smycken att se dassiga och trista ut snabbare. Förvara i ett torrt och svalt utrymme i stället.

Foto: E+ / Getty Images / PeopleImages

6. Saker du inte ska förvara i badrummet: Handdukar

Badrummet är en av de vanligaste platserna i hemmet för mögel. Eftersom handdukar är känsliga för mögeltillväxt gör du bäst i att förvara dem någon annanstans. Kanske i ett skåp i hallen.

LÄS OCKSÅ: Så ofta ska du byta handduk (ja, du gör det alldeles för sällan)

 

7. Saker du inte ska förvara i badrummet: Nagellack

Om du vill att dina nagellack ska hålla längre ska du inte förvara dem i badrummet. Nagellack trivs bäst i rumstemperatur – alltså inte i kylen heller som många kanske tror (det gör bara att lacket får svårare att spridas ut jämnt över nageln när du målar). Precis som sminket bör lacken alltså inte vara i badrummet där temperaturen ofta varierar.

Tack Goodhousekeeping.com för inspiration!

Vill du se mer sånt här? Följ Damernas Värld på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!