Artikeln innehåller annonslänkar

Alexandra Rapaport är aktuell i Heder och Gåsmamman.
Alexandra Rapaport är aktuell i Heder och Gåsmamman. Foto: TT

Alexandra Rapaport: Jag kommer aldrig vinna några Bäst klädda-priser

Skådespelaren Alexandra Rapaport är aktuell i Heder och Gåsmamman säsong 4. För Damernas Värld berättar hon om sina personliga favoriter - från den ständigt imponerande Meryl Streep, till bibimbap och lyxen att få jobba med sina vänner.

Skådespelaren Alexandra Rapaport är aktuell med tv-serierna Gåsmamman säsong 4 och Heder. Här delar med sig av sina favoriter inom allt från film och mode till hur hon laddar batterierna.

Alexandra Rapaport älskar:

Att kunna byta identitet

– Det jag gillar bäst med mitt yrke är gestaltning. Att få ikläda mig olika roller och byta identitet.

Att jobba med mina vänner

– Serien Heder som just haft premiär på Viaplay är en idé av Sofia Helin, utvecklad av mig, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius. Vi har drivit upp den här plantan från start, från idé till färdig tv-serie. Det har varit oerhört lärorikt, mycket jobb och ganska slitsamt. Men det har varit väldigt härligt att få jobba så nära och mycket med mina vänner.

Ella Lemhagens fajt för mig

– En roll som har varit avgörande i min karriär är den som "morsan", i Tsatsiki, morsan och polisen. Det var mitt stora genombrott. Regissören Ella Lemhagen var den som ville ha med mig i filmen, men hon behövde fajtas för att jag skulle få vara med. För det är jag henne evigt tacksam.

Min munkjacka

– I mitt jobb får jag helt nya klädstilar beroende på vem jag spelar, och klä upp mig till premiärer - men privat använder jag bara bekväma kläder, och är faktiskt väldigt oglamorös. Det plagg jag använder mest är en munkjacka som det står Bigster, mitt företag, och Gåsmamman på!

Färgen svart

– Jag känner mig tryggast och mest bekväm när jag bär svart. På sommaren bär jag ljusa färger och när jag klär upp mig bär jag gärna vitt. Annars är det jeans och svarta toppar och tröjor som gäller. Jag kommer nog aldrig att vinna några Bäst klädda-priser, haha. Det gör mig ingenting alls, jag är bra på annat än just stil.

Skönhetsmärket Babor

– Jag använder mycket hudvårdsprodukter från Babor som jag tycker är jättebra. Framför allt gillar jag deras olika serum och dagcrème.

Min stylist

– Min nära vän Rebeckah Stensson är vd på pr-byrån Spalt PR och min personliga stylist. Allt som rör mode och kläder bollar jag med henne. Det är hon som tvingar mig att våga testa nya saker. Hon kan hänga fram ett plagg på en galge och jag tänker "Aldrig att det där kommer funka på mig", men så är det jättesnyggt när jag provar det!

Meryl Streep

– En skådespelare jag ser upp till är Meryl Streep. Hon är en riktig förvandlingskonstnär, utan att behöva snagga håret eller gå upp tjugo kilo i vikt. Hon förändras inifrån och ut i sina rollgestaltningar.

En stor förebild för Alexandra Rapaport är skådespelaren Meryl Streep. Foto: TT

Koreansk mat

– Min favoritmat är asiatisk, och särskilt koreansk och japansk mat. Om det finns bibimbap på menyn tar jag det direkt.

Kusten vid Toscana

– Italien är mitt favoritresmål för att det är så mycket barndomsminnen för mig. Jag känner mig hemma längs Toscanas kust. På stark andraplats kommer Öland, där jag har lantställe.

Smycken av Sophie by Sophie

– Jag är ingen smyckesperson egentligen, men jag tycker att Sophie by Sophie gör väldigt fina grejer.

Ett smyckesmärke Alexandra Rapaport gillar är Sophie by Sophie, här är örhängen i guldpläterad mässing.

Powerwalk i Sandhamn

– Jag laddar batterierna genom att powerwalka med musik i öronen. Favoritpromenaderna är Kungsholmen eller Sandhamn runt.

Att kolla på tv

– Jag älskar att kolla på tv-serier! Det förgyller vilken kväll som helst och sätter guldkant på tillvaron. Just nu kollar jag på

Killing Eve och nya säsongen av Billions. Jag försöker undvika att titta på svenska tv-serier hemma eftersom jag lätt får jobbassociationer, annars är tv-serier mitt bästa tidsfördriv.

LÄS ÄVEN: 

Modeögonblick vi minns: Naomi Campbells ikoniska fall på röda mattan 

Höstmode 2019: Plaggen, trenderna, färgerna som sätter stilen

Emma Wiklund: Leta efter kläder som passar din kropp – inte efter en viss storlek

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!