Astrologen Margareta: "Det ger mer att gå till en astrolog än en psykolog"

Hon är uppvuxen med en häxa, förutser händelser innan de sker och hjälper dagligen människor med kärleksproblem. Vi träffade Damernas Världs spännande astrolog Margareta Hedin för att lära oss mer om astrologi.

Ämnen i artikel:

För Margareta Hedin betyder astrologin allt. 1991 öppnade hon en astro-butik och idag hjälper hon kunder med allt från relationer till affärsangelägenheter och bostadsköp. Genom att studera planeterna, stjärnornas och månens förhållande till varandra kan hon förstå varför saker och ting händer vid specifika dagar eller tillfällen.

– Min mammas kusin var häxa, hon kunde trolla, spå och lägga förbannelser. Hon var min idol som barn. Morfar presenterade mig för astrologin, han läste bondepraktikan för mig. Den handlade om årstider i förhållande till månen och talade om när det var bäst att så frön. Jag fattade först när jag var tonåring att det där var astrologi.

Läs också: Veckans horoskop, årshoroskop 2019 och kärlekshoroskop

Det känns som att alla pratar om astrologi just nu. Har det blivit mer populärt?

– Det går i vågor. När jag var 20, då var det jättemodernt med astrologi, det var under hippietiden. Nu upplever jag att folk födda 1988-1992 är mest intresserade, de vill vara som mig.

Astrologen Margareta Hedin.

Vad är egentligen astrologi?

– Förr handlade astrologin mer om politik, om vem som härskade och kungarikens upp och nedgångar. Desto mer samhället har förändrats och ju mer ego vi har blivit har även astrologin blivit annorlunda. Idag frågar folket sig "vilken partner ska jag ha?", "vilket jobb passar mig?", "när ska jag köpa eller sälja min bostad?", "hur många barn kommer jag att få?"

Astrologi och politik, berätta mer!

– Under 2007 höll jag föreläsningar som handlade om att kapitalismen skulle dö, vad som gjorde att jag fick såna tankar var främst att pluto gick in i stenbockens tecken. Under 2008 började kunder och kompisar ringa mig och säga att jag hade rätt, marknaden gick ner och alla hade hysteri över pengarna de förlorat. Jag minns jag att jag tänkte, "fan vad cool jag är". Tack vare att man sköt till pengar som egentligen inte fanns så räddade man kapitalismen kvar ändå. Men hade världen fått kapitulera 2008 så kanske vi hade agerat då och inte stått här med klimatkris idag, vi sköt liksom fram allt.

En vis man studerar planeterna, en dåre följer dem.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– Jag går till min mottagning i gamla stan, där sitter jag från 11-20 varje dag och pratar med människor, en gång i timmen kommer det en ny person. Vi går igenom vem kunden är, vad som har hänt tidigare och vad som händer i framtiden. De kommer med ett problem som jag löser.

Vad kan en kund fråga dig, till exempel?

– En kund frågade mig när jag trodde att hennes barn skulle födas, så jag tittade på kundens horoskop i förhållande till hur planeterna står och jag kom fram till den 24:e kl 12.00. Senare fick jag sms att barnet hade fötts 11.42 den 24:e och jag tänkte “20 minuters skillnad, det kan jag leva med”.

Imponerande! Har du varit med om fler liknande upplevelser? 

– Jag upplever någonting häftigt varje dag, jag får dagliga bevis på att astrologi stämmer. En gång ringde jag min sons dagis för att jag såg att någonting skulle hända honom, när de svarade hade han precis slagit ut sin framtand. 

Vad är det bästa med att vara astrolog?

– Mina kunder! Enligt mig ger det mer att gå till en astrolog än till en psykolog. Där kan du sitta och harva ett halvår medan en astrolog ser in i horoskopet direkt och hittar ett problem och en lösning.

Vill du också lära dig tyda ditt eget horoskop? Här hittar du Margaretas astrokurs!

Förutom på jobbet, hur använder du astrologin i din vardag? 

– Jag försöker använda det positiva flödet som kan komma. Man måste förstå att planeterna styr inte oss, utan vi har makten i våra liv. När jag ska göra något så försöker jag pricka in de dagar jag kommer att vara snyggast eller starkast. Att förstå varför någonting händer ger trygghet.

Kan vem som helst bli astrolog?

– Ja, men du måste vara lyhörd, känna in kundens känslor och inte vara dömande. Det tar 10 000 timmar att lära sig astrologi någorlunda, så det är bara att plugga. Jag har studerat astrologi en hel livstid, men jag försöker fortfarande utvecklas. 

Vad är det du räknar ut när du skriver ett horoskop?

– Planeterna, de är skådespelare i våra liv. Solens position representerar själva jaget, månens position beskriver dina känslor, merkurius visar hur du tänker och kommunicerar, venus vad du tycker om, mars står för motivationen och så vidare. Varje planet har en betydelse. Så ser man hur de står i förhållande till varandra. Där får man sedan fram en bild av en människas förutsättningar i världen.

Som astrolog är det solen, månen och planeternas positioner som Margareta studerar.

Hur precist är ett horoskop egentligen?

– Det kan vara ganska precist, se bara exemplet med min kund som födde barn. Men en astrolog sitter inte inne på den totala sanningen, tror man det så har man gått för långt. Däremot kan man skapa sig en uppfattning genom att studera planeterna. En vis man studerar planeterna, en dåre följer dem.

Hur kan vi påverkas av planeterna, de är ju så långt borta? 

– Astrologens tanke är att allting påverkar allting, att allt på jorden påverkas av allt i rymden. Vi vet att månen klarar av att flytta världshaven, att skapa ebb och flod, den styr när fåglarna ska flyga söderut. Det finns elektromagnetiska fält runt jorden som kommer från den magnetiska nordpolen. Vid en solförmörkelse stängs den elektromagnetiska kraften av i några minuter och plötsligt irrar fåglarna omkring och vet inte vart de ska flyga. Naturen påverkas, så varför skulle inte vi människor göra det?  

Vill du lära dig mer om astrologi? Här hittar du Margaretas astrologkurs! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!