Happy Jankell i cateye-trenden

Just nu njuter vi av att sommaren äntligen ligger i startgroparna och sätter därför lite extra fokus på solglasögon. Sania Claus Demina har för DV-Mode träffat sex stilsäkra it-tjejer som visar upp sommarens trender. I dag är det skådespelerskan Happy Jankells tur i ett par läckra Dior-solglasögon.

Beskriv din stil med tre ord!– Avslappnat, färg, klänningar.Vilken typ av solglasögon föredrar du? – Jag gillar Ray-Ban-glasögon. Tycker också att runda glasögon är fint och kul.Vad tillför solglasögon en look?– Människor kan se så mystiska ut i solglasögon. Ögon säger ju allt om en människa, att täcka dem ger en mystisk känsla. Var shoppar du helst?– Urban Outfitters tycker jag är en fantastisk butik! Sedan älskar jag att loppis-shoppa. Mina favoritskor är ett par svarta från Filippa K som jag köpte på en marknad för 50 kronor.Vilket är ditt favoritplagg? – En svart sammetskavaj som min mormor sydde till sig själv för många år sedan. Den får jag mycket beröm för! Det är dragkamp varje morgon mellan mig och min syster om vem som ska få ha den på sig.Vad har du för stilförebild?– Min nyblivna förebild är den fantastiska skådespelerskan Jennifer Lawrence, både som skådespelerska och stilmässigt. Planer i sommar? – Min pojkvän Emil och jag ska åka till Paris. Något jag ser fram emot med den resan är att gå runt i fina vintagebutiker. 

SNABBA FAKTAÅlder: 19 år. Yrke: Skådespelare och kock. Bor: I Stockholm.  Familj: Mamma, pappa och storasyster. Aktuell: Gör en roll i SVT:s säsong 2 av Äkta människor, långfilmen IRL, som kommer i höst.

Happy bär kavaj av bomull/viskos, 3 799 kr, från Hugo Woman. Solglasögon av acetat,
2 820 kr, från Dior/Stureoptikern.

FOTO: KRISTINE WREYFORD HÅR: CATHERINE LEHTONEN/AGENT BAUER MAKEUP: PARI DAMANI/
AGENT BAUER

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!