”Rosor funkar inte på mig” Vi träffar Malin Åkerman och pratar stil, flirt och framgång

Malin Åkerman vill lära sig att twerka, har levt på nudlar och gratiskaffe, avvisar män med röda rosor och har tvingats skaffa sig ett speciellt paparazzisystem. Vi träffade Hollywoodstjärnan när hon var på snabbvisit i Stockholm.

Att kliva in i en studio för att träffa Malin Åkerman genererar omedelbar nervositet. Agenter och managers surrar överallt, men av skådespelaren syns inte en skymt. Malin Åkerman är Hollywood­kändis av rang, men det räcker med att bläddra igenom hennes Instagramflöde för att hon ska kännas mindre som en superstjärna och mer som en kompis. Och nervositeten försvinner så fort hon kommer in, barfota, sätter sig och slänger upp benen i skräddarställning.

Hur känd är du?

– Jag vet inte, haha. Hur vet man det?

Okej, men blir du jagad av paparazzi?

– Ja, men jag har ett system. Om jag ska till mat­affären tar jag min väninnas bil. Jag undviker vissa ställen där jag vet att det finns mycket paparazzi. Ibland hittar de en i alla fall. Egentligen är det sjukt obehagligt att ha män som följer efter dig, om de varit några andra så hade man ringt polisen direkt.

Du är född i Sverige, men har framför allt bott i Kanada under uppväxten. Är du svensk eller kanadensisk?

– Det beror på situationen. I Kanada har jag alltid känt mig lite utanför, vi har en svensk mamma och firade svenska traditioner, då kände jag mig svensk. Men när jag är i Sverige känner jag mig också annorlunda, jag gick aldrig i skola här, svenska är mitt andraspråk och jag måste verkligen tänka till när jag ska prata för att det ska bli rätt.

Är du modell eller skådis?

– Definitivt skådis, alltså jag gjorde lite katalogjobb i tonåren men det var allt. När jag blir ... eh... erställd? Hired? Vad heter det?

Du menar anställd?

– Ja, haha, anställd! När jag blir anställd på modelljobb eller kampanjer, som för Smarteyes, är det för att jag är skådis.

Vad säger du nej till?

– I början av karriären läste jag manus till en roll, det var en tjej som liftade igenom USA och skulle suga av en kille och få sitt huvud avhugget, typ samtidigt. Då kände jag: alltså vad är det här för film?! Nej tack, jag vill inte dö mitt i en avsugning.

På din Instagram finns gamla bilder där du står på en scen med mikrofon i handen. Har du haft en sångkarriär?

– Karriär kan man inte kalla det. Men när jag flyttade till Los Angeles fick jag inga jobb. Efter ett år av auditions utan napp träffade jag en kille i ett band som ville göra ett projekt med mig och jag tänkte: jag sjunger inte, men why not? Men jag är ingen sångerska och det tog jättelång tid för att jag skulle få en enda låt att låta bra. Jag hade inga pengar, sov på en soffa i en studio, jobbade på en restaurang där jag fick 20 dollar om dagen under bordet, för jag hade ju inget jobbtillstånd. Jag gick till banken på morgonen, för där fanns det gratis kaffe och små muffins. Men jag var fri, allt var spännande och det bubblade.

Vilken talang skulle du vilja ha?

– Jag skulle vilja vara en riktigt bra hiphop-dansare, jag skulle verkligen vilja lära mig att twerka.

Vem är den bäst klädda kvinnan i världen?

– Tilda Swinton. Hon är så cool så jag orkar inte.

Nyckelplagg i garderoben?

– Jeans från Ströms. Jag har hur många som helst och älskar dem! Det är det första jag sätter på mig och efter det kan jag matcha ihop resten av outfiten.

Vilken är din största modemiss?

– Så många, var börjar man? Nyligen hade jag en svartvitmönstrad klänning på People's choice awards i Los Angeles. Den hade någon sorts rem mellan brösten som gjorde att de stod rakt ut. Det var inte den bästa klänningen jag haft på mig.

Vad skulle du göra om du var man för en dag?

– Jag skulle kissa överallt och inte behöva stå i kö. Ja, och sedan skulle jag gärna vilja veta hur det känns att vara en man i sängen med en kvinna.

Vad är sexigt?

– Humor! När en man får mig att skratta faller jag direkt. Utseendemässigt faller jag ofta för rockkillar med tatueringar ända upp i nacken, T-shirt och jeans. Jag är inte romantisk så jag vill att det ska vara kul och kreativt på dejten. Om du kommer med 10 rosor är det över innan det ens började, det

funkar liksom inte på mig.

MALIN ÅKERMAN

ÅLDER 37 år.

BOR I Los Angeles.

GöR Skåde-spelare.

FAMILJ Sonen Sebastian, 2, syskonen Jennifer och Mikaela, mamma och pappa.

BAKGRUND Född i Sverige, flyttade till Kanada som tvååring. Numera bosatt i Los Angeles. Har varit med i tv-serier som The comeback och Trophy wife, och filmer som The Heartbreak kid och Watchmen.

AKTUELL Ansikte utåt för glas-ögonkedjan Smarteyes och med serien Billions, som har premiär under 2016, där hon spelar mot Homeland-stjärnan Damian Lewis.

Av: Nadia Kandil

Foto: Kristine Wreyford

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 10 2105. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande artiklar kan du gilla oss på facebook, signa upp på vårt nyhetsbrev och prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!