Så blev hon en av världens största modebloggare – Sania har träffat Chiara Ferragni

Chiara Ferragni har med två miljoner följare på Instagram och 800 000 unika besökare på sin blogg The Blonde Salad snabbt blivit en av modevärldens mest inflytelserika modeprofiler. Damernas Världs Sania Claus Demina åkte till Berlin för att träffa Chiara och prata om mode, stil och bloggframgångar.

Italienska Chiara Ferragni, har på fyra år gått från att driva en populär modeblogg, The Blonde Salad, till att vara spetsen av ett medieföretag med tio anställda och kunder som Nike, Louis Vuitton och Burberry. Hon bor numera i Los Angeles, har kontrakt med modellagenturen Next, designar för sitt eget skomärke (vars kampanjbilder pryder tidningar som Vogue) och reser oavbrutet runtom i världen.  Sania träffade Chiara när hon satt i juryn och gjorde premiär som konferencier på Stylight Fashion Blogger Awards, världens största prisutdelning för modebloggare.

Berätta om teamet bakom din blogg?

– Vi är tio personer som jobbar med The Blonde Salad just nu. Jag skriver mina inlägg själv och teamet organiserar mina projekt och samarbeten. Jag behöver inte spendera all min tid med samarbetspartners, det gör mitt team åt mig. Jag säger ja eller nej och sen jobbar vi på med respektive projekt. Vi jobbar även med konsultation åt olika varumärken och när jag reser har jag alltid med mig en fotograf.

Få bloggare anställer ett helt team. Varför är det viktigt för dig? 

– Jag tycker det är så man bör jobba med sin blogg och det är det som skiljer mig från de flesta modebloggarna. Om du vill att bloggen ska växa och bli riktigt stor så räcker det inte med att få hjälp av sin pojkvän. Du kan inte vara ensam, då funkar det inte i längden.

Vilka är dina tre bästa tips till alla modebloggare därute?

– Var dig själv, försök att ha en unik vision och låt ingen trycka ner dig! Du måste tro på dig själv och vara stark på nätet.

Vilka tre saker bör en modebloggare undvika?

– Att samarbeta med för många märken. Det är speciellt i början viktigt att vara väldigt selektiv och verkligen bara hålla dig till det som representerar dig och din stil eftersom du ska bygga upp ditt varumärke och vill att det passar ihop med den du är och vad du står för. Undvik även att göra sådant som andra redan gör. Börja inte blogga för att du vill ha pengar och bli populär, det funkar inte så. Du måste ha passion.

Vad tycker du om bloggosfären förr jämfört med idag?

– Det handlar inte längre om att bara vara bloggare, numera är vi inflytelserika och vi gör alla olika saker. Du kan egentligen skapa inflytande bara genom  sociala medier, en blogg är inte det enda och viktigaste längre.

Vilka är dina bästa tips för vackra fotografier?

– Ljussättningen är väldigt viktig, använd helst naturligt ljus. Antingen utomhus eller vid stora fönster. Och så är det bra att försöka hitta olika poser för att alla bilder inte ska se likadana ut.

Vilket är ditt bästa stiltips?

– Överdriv aldrig, håll allt till ett minimum. En detalj kan göra stor skillnad.

Du reser ju otroligt mycket. Är du jetlaggad jämt?

– Haha, jo, ja det är jag ju, men jag märker knappt det längre, jag somnar i alla fall så fort jag sätter mig ner. Men det är ju en del av jobbet och det är det värt.

Hur kändes det att bli tillfrågad om att vara konferencier och jurymedlem på Stylight Fashion Blogger Awards i Berlin? Och vad hade du på dig?

– Jag var lite nervös. Jag har aldrig varit konferencier förut och eftersom jag förväntades prata väldigt mycket så improviserade jag en del. Jag var även en del av juryn tillsammans med sponsorerna. Jag hade på mig mig en hel look från Chanels vårkollektion, så fin!

Vad gör du om 5 år?

– Ingen aning, förhoppningsvis samma sak som nu, men på en ännu högre nivå. Då tänker jag mig samarbeten med de bästa magasinen, styla de bästa reportagen, göra videos och endast jobba med mina absoluta favoritmärken.

Och slutligen, vem gjorde den bästa kollektionen inför våren/sommaren 2014?

– Alexander Wang var en av mina favoriter. Jag älskade skjortorna som bars på så många olika sätt.

Du hittar Chiaras blogg här: http://www.theblondesalad.com/

Foto: Stylight, TBS Crew/The Blonde Salad, Alloverpress

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!