Sofi Fahrman tipsar om vårens trender och avslöjar modebloggarnas hemligheter

Sofi Fahrman är just nu superaktuell med sin nya satsning Theyouway. Mellan fotograferingar och tv-inspelningar fick Damernas.se en pratstund tillsammans med henne och då passade vi på att fråga henne om sommarens trender och vad som händer bakom kulisserna på en av Sveriges största bloggar.

Våren har äntligen kommit och vi är så sugna på att uppdatera garderoben. Vilka trender ser du i vår och sommar? 

– Canvas och linne kommer att bli stort i vår och sommar. Det har redan börjat dyka upp lite i butikerna och det tror jag att vi kommer att se mycket mer av framöver.

Är det några speciella plagg du vill se mer av?

– I sommar vill jag ha en vit kostym, en vit kavaj med ett par vita byxor till. Det är opraktiskt men så sjukt snyggt! Jag tror också att sandaler kommer att vara stort. Jag har precis köpt ett par platta, klassiska sandaler från Hermès som jag ser fram emot att använda i sommar. De är extremt sköna!

Nu måste du avslöja lite av modebloggarnas hemligheter. Hur gör ni för att alltid ha så fint hår? 

– Åh, det kan jag bara tacka mina gener för! Jag gör faktiskt inget speciellt med mitt hår, och har inte löshår eller så. Mitt bästa tips är att satsa lite extra pengar på en riktigt bra hårinpackning, tvätta sedan inte håret för ofta och använd en bra hårborste!

Hur lång tid lägger du på att välja ut vad du ska ha på dig varje morgon? 

– Jag tar bara på mig det jag vill ha på mig just den dagen. På stranden blir det en bikini, hemma i Verbier kan det bli ett underställ eller som i dag på en pressdag en casual look med jeans, tröja och klackar. Däremot tänker jag efter lite extra inför en gala!

I din blogg får vi se så mycket fina kläder och vi avundas verkligen din garderob. Hur mycket av det som visas i bloggen är ditt eget och hur mycket är presslån?

– Just nu är det faktiskt mycket köpta plagg i bloggen, det är inte så lätt att låna kläder från presskontor där jag bor nu. Men när jag är i Stockholm passar jag på att göra plåtningar och då lånar jag så mycket jag kan. Sedan väntar jag med att publicera det tills plaggen finns i butik.

Hur många bilder tar du på en fotografering?

– Då kan det bli fyra fem olika looks.

Så du har en liten bildbuffert?

– Ja, nyckeln till ett lyckligt bloggande är att ha en buffert på cirka tio inlägg. Så är du inspirerad, kör loss och förbered inlägg!

Så även bloggare kan ha bad hair days?

– Javisst. Efter en natt då min dotter Lily inte sovit, eller om jag är sjuk är det skönt att slippa vara med på bild och bara kunna lägga upp ett inlägg.

Har du några tips till bloggare som vill ha en lika stor blogg som du en dag?

– Var inte en copy paste-bloggare. Ta inte bilder och inlägg från andra utan gör eget material. Det finns ingen enkel lösning när det kommer till bloggande utan skapa innehåll som är unikt för dig med bilder du fotograferat själv.

Vad var viktigt då du sökte bloggare till Theyouway?

– Jag har letat bloggar i ett år nu och både Anine och Pernille är mina förstahandsval så det känns jätteroligt att starta upp Theyouway med dem. Jag inspireras av dem, att de båda är så ambitiösa och har sina egna karriärer. Våra parallella karriärer är en röd tråd i alla våra bloggar. Pernilles läsare får följa henne som stylist, Anine bloggar om sin designprocess och jag om mitt författarskap.

I er nya satsning är även e-handel en stor del. Vill du berätta lite mer om det?

– Det känns verkligen som att e-handel är framtiden. Vi ser fler och fler butiker på stan som får stänga ner, folk har inte tid att gå i affärer och då är det så smidigt att kunna handla på nätet. I New York var det härligt att kunna gå ner på stan och shoppa, då fanns ju allt där. I Genève finns inte det utbudet så då är nätet en viktig del av min shopping. Jag kan tänka mig att det är lite på samma sätt i mindre svenska städer, där det är lika svårt att shoppa som för mig på alptoppen!

FYRA SNABBA FRÅGOR TILL SOFI:

Vilket nummer värdesätter du mest i telefonen? Min bästa kompis Toves i alla lägen. För puschen, peppen och skratten. När jag inte har henne nära i vardagen blir kompissamtalen extra viktiga.

Vilken vårkollektion var din favorit? Altuzarra, den kollektionen var lättburen och jag gillar att plaggen går att komplettera med något som finns i garderoben och på så vis tillföra något nytt. Speciellt gillade jag en look med en grå farfarströja till en mettallickjol.

Ett plagg du köper våren 2014? Ett par vida byxor från Zara med ett skärp till. De är Zaras tolkning av Célines liknande byxor. Det stylar jag med T-shirt och ett par sneakers.

Vad finns alltid i din necessär? Jag älskar allt med glow! Just nu gillar jag speciellt blushern orgasm från Nars.

Vill du se mer av Sofi Fahrmans läckra stil hittar du hennes blogg på: http://sofissnapshots.com/

Foto: Rami Hanna och http://sofissnapshots.com/

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!